Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Reial Decret Legislatiu 6/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Vial (BOE de 31 d'octubre de 2015)

01/08/2016
Entrada en vigor: 31/01/2016. Deroga el text articulat de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 339/1990, de 2 de març, així com les lleis que l'han modificat, incloses les disposicions de les lleis modificatives que no es van incorporar a aquell.

En particular, deroga la D. Final 5a de la Llei 35/2015, de 22 de setembre, de reforma del sistema per a la valoració dels danys i perjudicis causats a les persones en accidents de circulació, en el que afecta a l'entrada en vigor del contingut de la DF 2a de la mateixa Llei 35/2015, de 22 de setembre.

Estableix un text refós de 115 articles, 11 D. Addicionals, 3 D. Transitòries, 3 D. Finals i 7 Annexos.

Cal destacar que es modifica la numeració dels articles que regulen el quadre general d'infraccions, en substituir l'únic precepte en on fins ara es relacionaven  totes les infraccions per diversos articles, un per cada infracció -en funció de la seva qualificació com a lleus, greus o molt greus-, facilitant més claredat i seguretat jurídica en la seva aplicació.

El contingut està adaptat a la reforma administrativa que ha convertit el BOE en un tauler edictal únic i passa a ser voluntària la publicació en el Tauler Edictal de Sancions de Trànsit (fins a aquesta reforma era única i preceptiva la publicació de les notificacions en matèria de trànsit en aquest Tauler Edictal de Sancions de Trànsit).

Contempla la possible integració del Tauler Edictal de Sancions de Trànsit en el Tauler Edictal Únic, així com de l'adreça electrònica viària en l'adreça electrònica habilitada, quan raons justificades d'eficiència en la prestació del servei així ho aconsellin, d'acord amb la previsió de serveis compartits que contempla l'informe elaborat per la Comissió per a la Reforma de les Administració (CORA).

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302