Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Dones Advocades

L’ICAB commemora el Dia internacional de les Dones amb la lectura d’un manifest i fent públiques dades sobre discriminació laboral i violència de gènere

08/03/2016
Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha realitzat un acte commemoratiu que ha tingut per objecte fer balanç sobre la situació de la dona especialment en allò que fa referència a l’àmbit laboral i social. L'esdeveniment ha estat de presidit per la vicedegana d’aquesta Corporació, Rosa Ma. Barberà, i ha comptat amb la participació de les diputades la Junta de Govern Mercè Claramunt i Eva Pous i Raventós, i de la presidenta de la Comissió de Dones Advocades, Pilar Rebaque.
L’ICAB commemora el Dia internacional de les Dones amb la lectura d’un manifest i fent públiques dades sobre discriminació laboral i violència de gènere

Des de la Comissió de Dones Advocades de l’ICAB s’ha explicat a través de la lectura d’un manifest que les dones no es van poder incorporar al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona fins al 1921, sent Maria Soteras Mauri, al 1927, la primera dona advocada col·legiada d’aquesta Corporació.

El manifest també ha denunciat que la situació de la dona en l’àmbit laboral continua sent precària, ja que les dones encara al segle XXI tenen salaris més baixos que els homes per la mateixa feina; que els llocs de responsabilitat s’adjudiquen preferentment als homes i que la càrrega de la conciliació familiar recau en la dona. Aquest fet juntament amb el context de crisi econòmica explica que un 35% de les dones treballin amb contractes a temps parcial, a diferència dels homes que ho fan en un 9%.

Durant l’acte també s’ha fet èmfasi en la situació de la violència masclista . En aquest sentit, s’ha alertat que un 63,8% dels delictes denunciats i instituïts per jutjats de violència sobre la dona fan referència a violència puntual i un 12,1% fan referència a violència habitual.

Així mateix, la Comissió de Dones Advocades de l’ICAB ha aprofitat l’ocasió per demanar al Govern i al Parlament de Catalunya que faci efectiu el preàmbul de la Llei 17/2015 d’igualtat efectiva de dones i homes per tal que sigui una realitat.

Documents

Contactes