Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Reial Decret Llei 5/2015, de 30 d'abril, de mesures urgents en relació amb la comercialització dels drets d'explotació de continguts audiovisuals de les competicions de futbol professional (BOE d’1 de maig de 2015)

20/06/2016
Entrada en vigor: 02/05/2015. Deroga expressament l'article 21 de la Llei 7/2010, de 31 de març, General de la Comunicació Audiovisual i la disposició addicional quarta del Reial Decret 1835/1991, de 20 de desembre, sobre Federacions Esportives Espanyoles i Registre d'Associacions Esportives. Modifica l'article 19.3 de la Llei 7/2010, de 31 de març, General de la Comunicació Audiovisual i els articles 8, 22, 76.3 de la Llei 10/1990, de 15 d'octubre, de l'Esport.

Estableix les normes per a la comercialització dels drets d'explotació de continguts audiovisuals de competicions futbolístiques corresponents al Campionat Nacional de Lliga de Primera i Segona Divisió, a la Copa de S.M. el Rei i la Supercopa d'Espanya, així com els criteris per a la distribució dels ingressos obtinguts entre els organitzadors i participants en les mateixes.

Determina que la titularitat dels drets audiovisuals inclosos en l'àmbit d'aplicació de la norma correspon als clubs o entitats participants en la corresponent competició. La participació en una competició oficial de futbol professional comportarà necessàriament la cessió pels seus titulars a l'entitat organitzadora de les facultats de comercialització conjunta dels drets audiovisuals inclosos en l'àmbit d'aplicació d'aquesta norma.

A més regula els deures de col·laboració en la producció i transport dels continguts audiovisuals, les condicions de comercialització conjunta dels drets audiovisuals, els criteris de repartiment dels ingressos entre els participants en el Campionat Nacional de Lliga, les obligacions de les entitats participants en aquest Campionat, l'existència d'un òrgan de control de la gestió dels drets audiovisuals en el si de la Lliga Nacional de Futbol Professional, les especialitats en la comercialització i repartiment dels drets audiovisuals de la Copa de SM El Rei i de la Supercopa i, finalment, la submissió, si escau, a l'Arbitratge del Consell Superior d'Esports.