Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Activitat Internacional del GAJ

NOTA DE PREMSA:Joves professionals de diferents sectors professionals es reuneixen a l’ICAB el 30 d’abril per analitzar la seva situació laboral

13/04/2016
Sota el títol 'The Value of Young Professionals' aquesta trobada té com a objectiu debatre sobre l’àmbit laboral dels joves europeus, promoure el networking, establir sinèrgies i fomentar l’emprenedoria
NOTA DE PREMSA:Joves professionals de diferents sectors professionals es reuneixen a l’ICAB el 30 d’abril per analitzar la seva situació laboral

Barcelona 13/04/2016. The Value of Young Professionals és el títol de la trobada internacional que tindrà lloc el proper dissabte 30 d’abril i que reunirà a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) a professionals de diferents sectors per analitzar la situació dels joves, especialment en l’àmbit laboral.

La nostra societat compta amb la generació de joves més ben preparada a nivell formatiu, però també és cert que molts d’ells han de marxar a altres països per trobar feina i que aquells que es queden a Espanya no sempre tenen unes condicions laborals vinculades al seu grau de formació.

Conscients d’aquesta realitat i del fet que la joventut és un valor que no es pot comprar ni modificar, joves professionals de diferents sectors i països compartiran les seves experiències,  problemàtiques i coneixements al llarg d’una jornada que es divideix en 9 ponències que es realitzaran en anglès entres les 10h i les 19.30h del proper 30 d’abril.

Aquestes conferències serviran per donar a conèixer -a través de l’experiència dels ponents convidats- com es treballa en el sí d’una multinacional, en què es fixen els ‘headhunters’ sobre un candidat quan una empresa recorre als seus serveis per buscar un nou treballador, per debatre sobre les tendències nacionals i internacionals en relació a la contractació i també s’exposarà la vivència d’una jove professional que és mare per tal d’abordar el tema de la conciliació laboral i familiar.

Programa

La Trobada Internacional The Value of Young Professionals s’iniciarà, a les 10.10h, amb una ponència a càrrec de Ferran Tarradellas, director de l’oficina de la Comissió Europea a Barcelona per explicar  “La situació i les oportunitats dels joves professionals a Europa”. A continuació (10.35h) està previst que un membre del Govern de Catalunya parli de les “Oportunitats i reptes dels joves professionals a Europa”.

La ponència “El valor dels joves professionals”, que es durà a terme a les 11.30h, comptarà amb la participació de Leo Torrecilla, representant de la Federació d'Associacions de Joves Empresaris i Emprenedors de Catalunya (FAJEEC); de Sonia Sánchez Mendez, doctora de l’Hospital General de Catalunya i de Jordi Maristany, advocat i fundador de Maristany Advocats. Aquesta taula de debat té com a objectiu trencar l’associació que sovint la societat fa i on es vincula la joventut amb poca experiència laboral, perquè els professionals joves estan molt formats i en molts sectors professionals es compatibilitzen els estudis amb pràctiques en empreses.

L’organització ha convidat a Ulrike Reinhard, cap de màrqueting de l’empresa farmacèutica alemanya JCI per tal que exposi com “Conseguir talents, fer talents i mantenir talents”. Aquesta conferència tindrà lloc a les 12.30h, mentre que mitja hora més tard es parlarà sobre “Els objectius globals per a un desenvolupament sostenible” amb la participació d’Anna Otalora, representant d’AISEC (Activating the leadership potencial of young people).

La Trobada internacional The Value of Young Professionals també comptarà amb la participació d’un headhunter que exposarà les actuals tendències del mercat.  

A la tarda (16h) s’abordarà  “l’ equilibri entre la família i la vida laboral des del punt de vista d’una jove mare advocada” a partir de l’experiència d’Orsolya Gorgenyi, presidenta de l’Associació Internacional de Joves Advocats (AIJA), mentre que a les 16.30h s’iniciarà el debat sobre “Com les institucions poden influir i canviar la societat”, a través del parlament de Yassine Younsi, representant dels joves advocats del Col·legi de Tunísia. Aquest Col·legi d’Advocats és un dels quatre membres que integren el "Quartet de Diàleg Nacional Tunisià", que va rebre el premi nobel de la Pau 2015 per “la seva contribució decisiva en la construcció d'una democràcia plural a Tunísia després de la Revolució del Gessamí de 2011”.

Aquesta trobada internacional també serà un cita per fomentar el networking i promoure sinèrgies, col·laboracions i l’emprenedoria entre els joves de diferents sectors professionals. Per aquest motiu s’ha convidat a Jordi Planes, per tal que dinamitzi la sessió sobre “Marca personal i networking”.

En finalitzar la trobada internacional s’exposaran unes conclusions amb les idees principals acordades de cada ponència-debat.

El certamen està organitzat pel Grup de l’Advocacia Jove de Barcelona (GAJ), el Col•legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), l’European Young Bar Association (EYBA), la Jove Cambra Internacional de Catalunya (JCI) i la Federació d’Associacions de Joves Emprenedors i Empresaris de Catalunya (FAJEEC).

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat