Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

La Junta de Govern de l'ICAB segueix ferma en la seva actuació davant els efectes de la modificació del 520 al Torn d'Assistència al Detingut

03/06/2016
Informació respecte a les últimes actuacions dutes a terme.
La Junta de Govern de l'ICAB segueix ferma en la seva actuació davant els efectes de la modificació del 520 al Torn d'Assistència al Detingut

Com us venim informant des de la modificació del redactat de l’art. 520 de la Ll.E.Crim i la seva afectació al funcionament de la guàrdia d’assistència al detingut, la Junta de Govern continua treballant en diversos àmbits per solucionar els problemes que s’estan originant al torn esmentat.

En primer lloc, s’ha mantingut reunió amb els Mossos d’Esquadra en la qual s’ha fet constar formalment el nostre rebuig al que considerem una interpretació limitadora dels drets de les persones contrària a la doctrina constitucional i s’ha exigit l’elaboració d’un protocol de funcionament en el que ha de constar:

  • L’obligatòria assistència d’intèrpret per auxiliar l’advocat quan es persona dins les tres hores des de la detenció.
  • L’obligació de facilitar a l’advocat l’atestat i de no disposar-ne, tota la informació existent incloent el formulari N001 on constin les dades essencials de la detenció.
  • L’agilitació de la tramitació de l’atestat i la corresponent posada a disposició judicial molt especialment quan el detingut manifesta que no declararà en seu policial

En segon lloc, la junta de Govern ha acordat la revisió del Reglament del Torn d’Ofici i molt especialment de l’article 16.4 per tal d’evitar, en la mesura del possible, que les diverses declaracions policials o judicials que s’estan produint s’allarguin en el temps més enllà del dia de guàrdia al que l’advocat ha estat convocat.

En tercer lloc, s’està elaborant un informe per posar els fets en coneixement del Síndic de Greuges de Catalunya i s’han realitzat esmenes a la proposta de resolució presentada al Parlament de Catalunya en el sentit d’instar al Departament d’Interior per a què doni instruccions que aconsegueixin que la declaració policial es produeixi, en la majoria dels supòsits, dins de les tres hores i que el detingut sigui posat a disposició judicial en la primera conducció disponible.

En quart lloc, s’estan realitzant el canvis informàtics per poder donar compliment a l’acord amb el Departament de Justícia pel qual la segona assistència a comissaria es podrà justificar i també computarà a efectes del cobrament fins i tot quan suposi l’abonament del doble del mòdul per haver-se superat les cinc actuacions del guàrdia.

A aquests efectes, és important que utilitzeu el formulari habilitat i que podreu descarregar-vos a: JUSTIFICANT D’ACTUACIONS D’OFICI - DECLARACIONS    JUSTIFICANT D’OFICI – ESTRANGERIA – FASE ADMINISTRATIVA

Finalment,  La Junta de Govern no descarta l’adopció d’altres mesures de caràcter legal  afegides a aquestes, que estan sent objecte d’estudi i de  les que us anirem informant.

Contactes