Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 8/2015, del 10 de juny, de creació del municipi de Medinyà. Modificació de la Llei 25/2010, del 29 de juliol (DOGC del 15/06/2015).

14/03/2016
Entrada en vigor: 16/06/2015. La Llei crea el municipi de Medinyà per segregació d’una part del terme municipal de Sant Julià de Ramis. S’adscriu a la comarca del Gironès, a la vegueria de Girona i a la província de Girona.

Medinyà succeeix parcialment en la titularitat dels béns, els drets i les obligacions del municipi de Sant Julià de Ramis. Se subroga en els pactes, les estipulacions i els convenis subscrits per l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis en tot allò que l'afecti. Una part del personal funcionari i laboral que presta servei a l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis s'integra a l’Ajuntament de Medinyà amb la seva condició i situació i amb els mateixos drets i deures que li corresponen d’acord amb la normativa, per acord dels ens locals afectats a proposta de l’òrgan.

Es preveu que la implementació d’aquesta llei haurà d'anar acompanyada d’una valoració i ponderació entre l’Administració de la Generalitat i l’Administració de l’Estat que justifiqui l’excepcionalitat respecte als requisits per a la creació de nous municipis establerts per la legislació bàsica de règim local, pel fet que es tracta de la restitució de la condició de municipi a un municipi històric. Tot i així, el Govern de l’Estat ha adoptat l’acord en el Consell de Ministres de l'11/03/2016 de formular recurs d’inconstitucionalitat contra aquesta llei, sense sol·licitar la suspensió de la vigència dels seus efectes.

Fins que no es constitueixi el consistori que resulti de les eleccions municipals immediatament posteriors a l'entrada en vigor d'aquesta llei, el nou municipi s’ha de regir per una comissió gestora de cinc membres designada per la persona titular del departament competent en matèria d’administració local, d’acord amb els resultats obtinguts en les eleccions municipals anteriors a l'entrada en vigor de la llei en les meses corresponents al territori segregat i atenent criteris de participació equilibrada de dones i homes.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302