Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

Servei de Videoconferències amb centres penitenciaris: les noves tecnologies al servei dels advocats i advocades

13/06/2016
El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), conjuntament amb la Direcció General de Serveis Penitenciaris, posa al vostre servei la possibilitat de mantenir entrevista amb els vostres clients interns en centres penitenciaris a través del sistema de videoconferència.
Servei de Videoconferències amb centres penitenciaris: les noves tecnologies al servei dels advocats i advocades

Aplicant les noves tecnologies de la informació i comunicació a la creació i millora dels Serveis professionals que oferim als nostres col·legiats, va néixer  el Servei de Videoconferències amb centres penitenciaris, pioner a Catalunya i a la resta de l’Estat.

Un servei que evita el desplaçament al centre penitenciari, estalviant temps, i que permet incrementar les possibilitats de comunicar i informar als nostres clients interns en centres penitenciaris, en un exercici, també, de responsabilitat social.

ESTÀ GARANTIDA LA SEGURETAT  I CONFIDENCIALITAT D’AQUESTA COMUNICACIÓ?

El protocol signat entre l’ICAB i la Direcció General de Serveis Penitenciaris indica que, de conformitat amb la normativa vigent, les comunicacions de l’intern amb l’advocat s’han de fer en departaments apropiats i en condicions en què s’asseguri la confidencialitat de la comunicació.  

Abans de la posada en funcionament del Servei, s’ha portat a terme estudi per garantir la seguretat de la comunicació en forma de videoconferència. El sistema ha estat revisat i validat pel Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya.

El  control que es porta per part de l’ICAB i del centre penitenciari no difereix de l’actual respecte de les comunicacions presencials, i ho és als únics efectes del que preveu l’art. 48 del Reglament Penitenciari: comprovació de què l’advocat consta designat en procediment judicial o ha estat cridat per l’intern, i constatació de què s’ha portat a terme la comunicació.

EN QUINS CENTRES PENITENCIARIS ESTÀ DISPONIBLE EL SERVEI DE VIDEOCONFERÈNCIES?

La prova pilot amb la qual es va iniciar el servei s’ha fet amb el Centre Penitenciari de Quatre Camins.

Convençuts de què el sistema de videoconferències és positiu per a l’advocat i per als interns en centres penitenciaris, estem estudiant, conjuntament amb la Direcció General de Serveis Penitenciaris,  l’ampliació del Servei a altres centres, per  donar cobertura a tots ells.

En breu us informarem dels nous centres penitenciaris en què el sistema de videoconferències estigui operatiu.

COM FUNCIONA?

Únicament has de:

EM SUPOSA UN COST AFEGIT FER ÚS D’AQUEST SERVEI?

El servei és gratuït i es troba inclòs entre les prestacions a què et dÓna dret l’abonament de la quota col·legial.  Per tant, a més d’estalviar temps i desplaçament, t’estalvia també els costos associats.