Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Grup de l'Advocacia Jove (GAJ Barcelona)

Participació de la presidenta de l'EYBA, Elisabeth Batista, a les Trobades de Barcelona, Memorial Jacques Henry, organitzades per l’ICAB, amb la col·laboració de la FBE (Féderation des Barreaux d’Europe)

01/03/2016
La nostra companya Elisabeth Batista, vocal del GAJ Barcelona va ser convidada, en tant que presidenta de l'EYBA, a les Trobades de Barcelona, Memorial Jacques Henry, organitzades per l’ICAB, amb la col$laboració de la FBE (Féderation des Barreaux d’Europe). Aquestes trobades s’organitzen cada any amb ocasió de les festivitats de Sant Raimon de Penyafort, essent la temàtica aquest any la 'Llibertat versus seguretat a la Unió Europea: asil i drets dels refugiats i accions de cooperación judicial'.
Participació de la presidenta de l'EYBA, Elisabeth Batista, a les Trobades de Barcelona, Memorial Jacques Henry, organitzades per l’ICAB, amb la col·laboració de la FBE (Féderation des Barreaux d’Europe)

En aquest cas, l’Elisabeth va ser convidada a la primera temàtica, asil i drets dels refugiats, compartint taula amb Michel Benichou, president de la CCBE (Council of Bars and Law Societies of Europe), Luis Martín Mingarro, president de la UIBA (Unión Iberoamericana de Colegios y Agrupaciones de Abogados), Orsolya Gorgenyi, presidenta de l'AIJA (Associació Internacional de Joves Advocats).

Destacar l’excel$lent intervenció d’en Michel, que va posar en evidència la tasca social que tenen els advocats per denunciar als Governs quan no compleixen la llei i la necessitat de seguir treballant tots junts pel bé de la societat.

L’Elisabeth va destacar el poder que tenen els advocats per influir en la societat perquè coneixen la llei, saben interpretar-la i els mecanismes existents per denunciar el seu incompliment; d’altra banda va subratllar la responsabilitat i el deure moral que tenen els representants d’associacions d’advocats de fer partícips als seus membres dels problemes socials, que els facin seus i treballin per fer conèixer les injustícies al món.

Finalment, informar-vos que, acabades les jornades, es van signar dos Convenis d'Agermanament amb la Baroul Cluj de Romania i amb l'Olztin Bar Association de Polònia. Un exemple més que corrobora l’interès del nostre Col·legi d’obrir fronteres i internacionalitzar l’advocacia.

A les trobades van assistir companys d’arreu del món, entre els que destaquen del Japó, França, Hongria, Alemanya o Pakistan.

Esperem que sigui del vostre interès la informació proporcionada i l’any vinent us animeu a assistir-hi!

GAJ Barcelona

Contactes