Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

Projecte de Llei d’arquitectura

25/07/2016
Aquest projecte de Llei es troba en tràmit al Parlament.

El projecte vol ressaltar i valorar el paper públic de l’arquitectura i de l’urbanisme, distingint-los com a fonaments per al benestar i la cohesió social i com a elements constructors de la identitat del país. A més, estableix els mecanismes de contractació pública per impulsar la qualitat arquitectònica.

Per això defineix l’arquitectura i els seus valors als efectes d’aquesta llei, enumera les finalitats i determina l’interès públic de l’arquitectura. També estableix les mesures de divulgació de l’arquitectura i d’impuls de la qualitat arquitectònica. En particular, crea el Premi Catalunya d’Arquitectura, per reconèixer les millors aportacions a l’arquitectura, al procés de creació arquitectònica i a la qualitat arquitectònica.

Determina normes complementaries a la contractació, fomentant la col·laboració simultània i coordinada de totes les disciplines professionals que participen en el procés constructiu. Així, es regulen les disposicions generals de la contractació de la creació arquitectònica. Estableix els subjectes obligats i les modalitats de contractació, el compliment dels valors inherents a l’arquitectura, els criteris de valoració de les proposicions tècniques i dels valors orientatius per calcular el pressupost de licitació dels contractes de serveis per a la redacció de projectes i d’execució d’obres. També estableix la composició i regles de funcionament dels jurats dels concursos d’idees i dels comitès d’experts i expertes dels contractes dels serveis del procés de creació arquitectònica. A més, es reforça la transparència i publicitat de la contractació de creació arquitectònica, i la responsabilitat en la gestió dels projectes i execució de les obres.

En particular, regula les especificitats dels concursos d’idees d’arquitectura destinats a orientar la decisió de l’Administració d’intervenir en situacions territorials en què l’assumpció de diferents valors i supòsits alternatius de disseny pot conduir a resultats molt diferents entre sí; i les de la contractació dels serveis del procés de creació arquitectònica, establint la licitació conjunta de la redacció de projectes i la direcció de les obres, la utilització del procediment restringit de licitació, així com les modalitats de solvència tècnica, tot potenciant les condicions de participació en els procediments de licitació de projectes de creació arquitectònica.

Estableix les especificitats en els contractes d’obres relatius a l’admissibilitat de variants o millores del projecte arquitectònic per part de l’empresa adjudicatària, les de la contractació conjunta de l’elaboració del projecte i l’execució de l’obra, les de la concessió de la construcció i explotació d’obra de creació arquitectònica, i les relatives als criteris vinculats als valors inherents a l’arquitectura en la contractació de la redacció dels instruments de planejament urbanístic i dels projectes d’urbanització.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302