Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

Convocada la segona prova d’accés a la professió d’advocat per a l’any 2016

28/07/2016
L’examen d’avaluació per a l’aptitud professional per a l’exercici de la professió es podrà fer en català, com havia vingut reivindicant l’ICAB.
Convocada la segona prova d’accés a la professió d’advocat per a l’any 2016

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat amb data 22 de juliol l’Ordre PRE/1235/2016 per la qual es convoca la segona convocatòria de la prova d'avaluació per a l'aptitud professional per a l'exercici de la professió d'advocat per a l'any 2016.

Aquesta prova d’accés a l’advocacia pretén avaluar "la formació suficient per a l'exercici de la professió, el coneixement de les respectives normes deontològiques i professionals i en particular l'adquisició de les competències previstes en els cursos de formació impartits per universitats o escoles de pràctica jurídica degudament acreditades".

El requisit general per poder concórrer a la prova és estar en possessió del títol de Llicenciat o Graduat en Dret o certificació equivalent.  

La prova se celebrarà el proper 29 d'octubre.

La sol·licitud es pot presentar de forma telemàtica a través de la seu electrònica del Ministeri de Justícia (https://sede.mjusticia.gob.es), utilitzant com a sistema d'autenticació el sistema Cl@ve (DNI electrònic o certificat electrònic reconegut).

El termini de presentació de sol·licituds de participació en l'avaluació serà de vint dies naturals, comptats a partir del següent al de publicació d'aquesta convocatòria al Butlletí Oficial de l'Estat.

La prova d'aptitud es realitzarà en castellà. Però com a novetat, en el cas de Catalunya, la Direcció General de Relacions amb l'Administració de Justícia, en funció del nombre d'alumnes i de les disponibilitats tècniques, podrà posar a disposició dels aspirants la realització de la prova, també, en la llengua cooficial, és a dir, en català.

En aquest sentit, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona celebra que la prova estigui disponible en les llengües cooficials de cada Comunitat Autònoma, com s’havia vingut reivindicant des de l’Advocacia Catalana.  Tanmateix, manté la reinvindicació perquè la prova avaluï també als alumnes en relació a les competències pràctiques per exercir la professió i que tingui en compte el Dret propi de cada zona.  

Documents