Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

Aprovada la gestió anual, la liquidació pressupostària 2015 i el pressupost de l’ICAB i la congelació de quotes per al 2016

26/04/2016
Durant l’Assemblea General Ordinària celebrada el 26 d’abril de 2016, al Saló d’Actes del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), s’ha aprovat per 183 vots a favor, 36 en contra i 4 abstencions la gestió anual de la Junta de Govern, les memòries del Col·legi i del defensor de la persona col·legiada, els estats financers i la liquidació del pressupost corresponents a l’exercici 2015.
Aprovada la gestió anual, la liquidació pressupostària 2015 i el pressupost de l’ICAB i la congelació de quotes per al 2016

També s'ha donat llum verda -per 177 vots a favor, 30 vots en contra i 6 abstencions- al pressupost ordinari del Col·legi per a l’exercici 2016, així com a les quotes col·legials corresponents a aquest exercici.

El degà del Col·legi, Oriol Rusca, ha explicat quines han estat les línies de treball durant el 2015. En aquest sentit, ha destacat que des del Col·legi s’ha treballat per potenciar el prestigi de la Corporació, promovent les trobades amb institucions catalanes, espanyoles i internacionals; per  donar a conèixer la veu de l’advocacia sobre els canvis legislatiu,  però també per defensar els drets i llibertats que afecten la ciutadania. Aquesta tasca ha permès al Col·legi continuar sent un interlocutor de referència dins la societat. També s’ha treballat per aconseguir una major proximitat vers els col·legiats i les col·legiades.

Rusca també ha destacat la vocació de servei d’aquesta Corporació vers les persones col·legiades. D’aquesta manera, la formació continua sent un dels pilars dels molts serveis que s’ofereixen. Durant el 2015 s’han intensificat les ajudes adreçades als nous col·legiats/des per facilitar la seva incorporació al mercat laboral, així com a les persones que han hagut de redefinir el seu perfil professional a causa de l’actual context econòmic i social.

El Col·legi també ha fet una aposta per facilitar la formació en l’àmbit de les noves tecnologies, especialment arran de la iniciativa “Paper 0” del Ministeri de Justícia, que havia de comportar l’ús de sistemes telemàtics per a la presentació d’escrits als jutjats a partir del gener de 2016.
 
Aquesta Corporació va assumir aquest repte oferint cursos de formació en un horari ampli per tal que els col·legiats/des poguessin realitzar aquestes sessions formatives tant a la seu del carrer Mallorca com a la Ciutat de la Justícia.

Dins l’àmbit de la formació, el degà també ha destacat la commemoració dels 50 anys de l’Escola de Pràctica Jurídica i ha animat als col·legiats/des a què assisteixin als actes de cloenda d’aquesta fita, que tindrà lloc el proper 9 de maig. Dia en què inaugurarem la primera Fira de l’Ocupació, amb la idea de promoure un punt de trobada entre els futurs professionals del Dret i advocats i els despatxos professionals, per ajudar-los a buscar feina a uns i a trobar talent als altres.

S’ha ressaltat la percepció més que “notable” de les persones col·legiades vers l’ICAB, entitat que consideren que és un col·legi de referència, compromès, eficient i que treballa per a la innovació tecnològica. El degà ha afirmat que tot i els bons resultats es treballarà per aconseguir l’excel·lència.

Finalment, s’han anunciat alguns dels nous projectes que es duran a terme durant el 2016. A finals de juny està prevista la realització del primer Congrés de l’Advocacia Barcelonina, que té com a objectiu analitzar i debatre sobre els problemes dels col·legiats/des, oferir formació continuada i gratuïta sobre les principals novetats legislatives i promoure el networking. Això s’aconseguirà a través de conferències simultànies que es faran al Col·legi per facilitar que les persones col·legiades reciclin els seus coneixements.

També s’impulsarà aquest any la figura de l’assessor personal, de manera que cada col·legiat/da tindrà una persona de referència dins la Corporació a qui adreçar les seves consultes.

La internacionalització de l’advocacia pren de nou el relleu durant el 2016, ja que des del Col·legi es vol potenciar que tots els despatxos tinguin al seu abast eines per donar resposta a una societat global.
 
Congelació i reducció de les quotes col·legials

El tresorer del Col·legi, Josep Capdevila, ha presentat per al 2016 uns pressupostos austers, amb un control de la despesa,amb una nova congelació de quotes -per vuitè any consecutiu- i la reducció de quotes si es prescindeix d’alguns serveis. S’ha destacat també el manteniment de les exempcions habituals del pagament de la quota per maternitat/paternitat i per raó de 45 anys d’exercici de la professió.

Assemblea extraordinària

Durant la celebració de l’assemblea extraordinària s’ha aprovat per 124 vots a favor, 26 en contra i 6 abstencions la ratificació del lletrat Joan Maria Xiol Quingles com a defensor de la persona col·legiada.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Secretaria de Junta de Govern
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5312 F. 93 487 15 70 E. secretariadejunta@icab.cat