Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Justícia Penal Internacional

Informe sobre la participació del BPI al Seminari de Petru Major

01/04/2016
El 18 i 19 de març d'enguany els membres de la Comissió de Justícia Penal Internacional de l’ICAB, Erika Torregrossa, Javier García Mallol i Eulàlia Pascual van assitir en nom de la Comissió a Tîrgu-Mures, Romania, al seminari organitzat per la Universitat de Petru Maior i el BPI-CAPI, amb el títol 'La salvaguarda dels drets humans en la lluita contra el terrorisme i el repte de la immigració massiva a la UE'.
Informe sobre la participació del BPI al Seminari de Petru Major

Amb l’assistència d’advocats, advocades i món acadèmic provinent de diversos països, com ara Jacqueline MORAND-DEVILLER, degana honorària de la Universitat de Sorbonne-París, Draghos Chilea, advocat del BPI i degà de la Universitat de Constança, Spyridon VLACHOPOULOS, de la Universitat d’Atenes, Joaquim Pelegrin, conseller executiu del BPI-CAPI o Ali AL JABAL, advocat de Bahrain, es va debatre sobre les mesures adoptades pels Estats de la Unió Europea per lluitar contra el terrorisme.

Es va plantejar que les mesures en qüestió sovint plantegen seriosos desafiaments als drets humans i l'Estat de Dret. I per altra banda, la gestió de la Immigració massiva que afronta la UE ha de salvaguardar uns mínims estàndards compresos en els convenis i tractats signats pels Estats membres.

Les membres de la comissió van oferir sengles conferències al Seminari i a alumnes de Dret i ciències jurídiques de la Universitat Petru Major, Erika Torregrossa, sobre “Per què el terrorisme no està dins la jurisdicció de la Cort Penal Internacional?” i l'Eulàlia Pascual “El Dret i les convencions de Drets Humans com a instrument d’estabilitat en la dicotomia entre seguretat i drets humans”).

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissions
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances, Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia, Comissió de Dones Advocades, Comissió de Dret Penitenciari, Comissió de Drogues , Comissió de Justícia Penal Internacional , Comissió dels Drets de la Gent Gran , Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família , Comissió de Prospectives T. 93 601 12 12 - EXT. 5341 F. 93 487 16 49 E. comissions@icab.cat