Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Campanya #SolidaritatRefugiats

Els Col·legis Professionals inicien una campanya per sumar esforços en defensa dels drets dels refugiats

17/03/2016
El president de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya i degà del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, ha lliurat al director de l’Oficina de la Comissió Europea, Ferran Tarradellas, un manifest en defensa dels drets dels refugiats arran de la situació infrahumana en què es troben els migrants que arriben a sòl europeu, situació que es pot veure agreujada amb motiu del preacord assolit entre la Unió Europea i Turquia, que preveu expulsar totes les persones que arribin irregularment a Grècia, incloses les que fugen de guerres o pateixen persecució, com els refugiats sirians.
Els Col·legis Professionals inicien una campanya per sumar esforços en defensa dels drets dels refugiats

El president de la Intercol·legial ha estat acompanyat per una representació de diversos membres de la Junta Directiva de la Intercol·legial en el moment de fer el lliurament del text.

Aquest manifest reivindica els valors de tolerància, respecte i suport als drets fonamentals de la persona, denuncia les actituds xenòfobes i racistes, demana a la Unió Europea ser fidel als seus principis fundacionals i que actuï d’acord amb el més estricte respecte als drets humans per protegir la vida de les persones que busquen refugi al nostre continent. 

Aquest manifest també reclama una política exterior comuna, que actuï de manera coordinada i eficient però respectant els drets, ja que es considera del tot inadmissible el preacord establert entre la Unió Europea i Turquia, ja que atempta contra la dignitat de les persones i els Drets Humans.

Aquest manifest -al qual es poden sumar totes les Administracions, entitats públiques i privades, ONG, i tots aquells col·lectius i ciutadania que vulguin revertir la situació actual en què es troben els migrants- forma part de la campanya iniciada per la Intercol·legial amb el lema 'Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones'.

La campanya es pot seguir a Twitter amb les etiquetes #solidaritatrefugiats i #refugiatsintercolcat.

Us recordem que tots aquells que us vulgueu adherir al manifest, podeu fer-ho a través de la pàgina web de la Intercol·legial (www.intercolegial.cat), en què s’ha previst la possibilitat de recollir les adhesions dels col·legiats i col·legiades, Corporacions/Entitats i de la ciutadania en general:

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat