Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 27/2015, de 28 de juliol, de modificació de la Llei 33/1998, de 5 d’octubre, de prohibició total de mines antipersonal i armes d’efecte similar (BOE del 29 de juliol de 2015)

14/03/2016
Entrada en vigor: 30/07/2015. Modifica la Llei 33/1998, de 5 d’ octubre, de prohibició total de mines antipersonal i armes d’efecte similar, per tal d’aconseguir una aplicació adequada de la Convenció sobre municions en raïm (en vigor a Espanya des de l'1/08/2010) i unificar el tractament rebut per les mines antipersonal i les municions en raïm, prohibides a la Convenció sobre la prohibició de mines antipersonal i la Convenció sobre Municions en Raïm.

Com a conseqüència de la reforma la citada llei passa a ser la Llei 33/1998, de 5 d’octubre, de prohibició total de mines antipersonal, municions en raïm i armes d’efecte similar.

Es preveu la prohibició total d’utilització, emmagatzematge, producció i transferència de tots els tipus d’armes regulats en la llei. L’Estat es compromet a destruir o garantir la destrucció de totes les mines antipersona i bombes de dispersió, incloses les que poguessin ser descobertes amb posterioritat a l'entrada en vigor de les convencions subscrites i d'haver destruït els arsenals existents. Sense perjudici d’això, es permet al Ministeri de Defensa la retenció o la transferència d'una quantitat de mines antipersona i bombes de dispersió per al desenvolupament de tècniques de detecció, neteja o destrucció d'aquests artefactes i l'ensinistrament en aquestes tècniques.

El Govern es compromet a impulsar, a través de la seva acció exterior i la resta de mitjans de l'Estat, totes aquelles actuacions adreçades a què els Estats que encara no ho han fet s'adhereixin i ratifiquin tant el Tractat d'Ottawa sobre mines antipersona com la Convenció d'Oslo sobre bombes de dispersió.

També s’obliga a posar en marxa totes les accions i esforços diplomàtics necessaris per promoure les normes establertes en els dos casos i desincentivar l'ús d'aquest tipus de municions per part dels Estats que no formen part d'aquests acords, especialment d'aquells que cooperin i participin en operacions militars amb el nostre país.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302