Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

Justíficació de les actuacions de la guàrdia en assistència al detingut amb motiu de la comunicació immediata de la detenció, segons l'actual art. 520 de la LeCrim

01/07/2016
Com ja us hem informat en anteriors comunicacions, el Departament de Justícia, davant la situació generada amb motiu de la reforma de l’art. 520 de la LeCrim i la comunicació immediata de les detencions, va acceptar la petició del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) i el CICAC en relació a la possibilitat de justificar les diferents assistències realitzades en el mateix telefonema i efectuades en moments diferents.
Justíficació de les actuacions de la guàrdia en assistència al detingut amb motiu de la comunicació immediata de la detenció, segons l'actual art. 520 de la LeCrim

En aquest sentit, es va  acordar que totes les assistències a comissaria efectuades pels advocats i advocades de guàrdia, incloses les que es fan en un moment posterior a la guàrdia, es computin dins de la guàrdia de manera que, quan se superin les 5 assistències, es passarà a percebre la guàrdia doble.

Així, per exemple, si el lletrat ha d’anar dues vegades a comissaria, la primera dins de les 3 hores des de la recepció de l’encàrrec d’assistència per valorar la legalitat de la detenció, i posteriorment per assistir a la declaració, es computaran com a dues assistències dins de la guàrdia, havent de presentar la corresponent justificació.

Us informem que, una vegada realitzades les modificacions en el programa informàtic per possibilitar  aquesta justificació, durant el mes de juny s’han introduït les dobles assistències que ens heu presentat des del 20 de març de 2016, seguint l’acord establert.

En breu aquesta possibilitat també estarà disponible en el sistema de justificació d’actuacions de torn d’ofici on-line,  que teniu disponible al web ICAB - Àrea personal. 

Us mantindrem degudament informats

 

Contactes