Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

L’ICAB considera inacceptable que la prova d'accés a l'advocacia no es pugui fer en català

17/02/2016
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) considera inacceptable que els alumnes del màster de l’advocacia que es presentaran a la Prova d’Accés a la professió no podran fer l’examen en català. El degà dels advocats de Barcelona, Oriol Rusca, recorda que el director general de Relacions amb l’Administració de Justícia del Govern espanyol, Ricardo Conde, es va comprometre a fer la prova en català, tal com es recull en l’acta de la Comissió Tècnica Sectorial d’Administració de Justícia del 16 de setembre de 2015.
L’ICAB considera inacceptable que la prova d'accés a l'advocacia no es pugui fer en català

Rusca  afirma que “es tracta d’una manca de sensibilitat vers la realitat cultural del nostre país i  que no es justificable per raons econòmiques, ja que el Departament de Justícia ha declarat estar disposat a assumir-ne el cost i proporcionar els recursos necessaris per traduir la prova amb rigor i confidencialitat”. Per a Rusca,  “la prova hauria d’estar disponible en les llengües cooficials de cada Comunitat Autònoma: català i castellà en el cas de Catalunya”.

La prova d’accés a l’advocacia tindrà lloc a Catalunya el dissabte 27 de febrer a la Universitat Politècnica de Catalunya. Es tracta de la tercera edició de l’examen d’accés a la professió. La primera prova va tenir lloc a Madrid per a tots els estudiants, però l’any passat ja es va poder fer a Catalunya gràcies a la reivindicació del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Llei d’Accés a la professió d’advocat

Els estudiants de Grau de Dret han de realitzar i superar el màster d’accés a l’advocacia així com un examen per poder exercir com a advocat/da. Aquesta última prova és obligatòria des de l’aprovació de la Llei d’Accés a les Professions d’advocat i procurador, que va entrar en vigor el 2011.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona té convenis per a la realització dels màsters d’accés amb diferents Universitats catalanes. Concretament, amb la Universitat de Barcelona de la qual enguany hi ha 150 alumnes del Màster, amb la Universitat Autònoma de Barcelona (70 alumnes); amb la Universitat Pompeu Fabra (180 alumnes), amb la Universitat Abat Oliba CEU (50 alumnes) i amb la Universitat Oberta de Catalunya (350 alumnes). A més hi ha uns altres 100 alumnes procedents d’altres Universitats catalanes.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat