Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

Peticions d'advocat d'ofici per sol·licitud de protecció internacional

13/10/2014
Sent possible que en breu es produeixi un increment de les sol·licituds d’advocat/-da d’ofici per petició de protecció internacional, us adjuntem documents que us poden ser d’utilitat.

L’intervenció de l’advocat designat, que serà del Torn d’estrangeria, consistirà en la preparació i acompanyament del sol·licitant d’asil a l’entrevista prevista a l’art. 17.4 de la Llei 12/2009, de 30 d’octubre, reguladora del dret d’asil i de la protecció subsidiària, i seguiment posterior de la sol·licitud durant la fase administrativa, estant prevista la seva retribució a través del mòdul 16a-Procediment administratiu en matèria d’estrangeria.

Finalment, en cas de resolució que acordi la no admissió o desestimi la petició d’asil, i en tant que la resolució dictada ha de ser recorreguda davant dels òrgans judicials del contenciós-administratiu de l’Audiència Nacional és important que s’informi al ciutadà/-na:
· que haurà de demanar novament justícia gratuïta pel procediment davant dels jutjats centrals del contenciós-adminisitratiu de l’Audiència Nacional, en cas de resolució de no admissió a tràmit i davant de la Sala del Contenciós-Administratiu de l’Audiència  Nacional, en cas de resolució denegant la concessió de protecció internacional.
· que, per incrementar les garanties del ciutadà, és convenient presentar davant dels òrgans jurisdiccionals del contenciós-administratiu de l’Audiència Nacional competents pel coneixement del recurs,  sol·licitud de suspensió processal, indicant que s’ha efectuat sol·licitud de justícia gratuïta per l’ interposició de recurs contra la resolució administrativa.

S’acompanya dels següents models:
.- Diligència, que el ciutadà/-na portarà amb la cita per presentació de la sol·licitud i entrevista prevista a l’art. 17.4 de la Llei 12/2009, de 30 d’octubre, reguladora del dret d’asil i de la protecció subsidiària.
.- Model de full informatiu al ciutadà/-na - Inadmissió
.- Model de full informatiu al ciutadà/-na - Denegació
.- Ley reguladora del derecho de asilo y de la protección subsidiaria - BOE.es

Documents

Contactes