Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Novetats Jurídiques / Jurisprudència › Comissió de Normativa

Interlocutòria i sentència de la Secció 15ena. de l’Audiencia Provincial de Barcelona

31/10/2014
Accions Col·lectives i accions individuals. Litispendència entre accions de nul·litat de clàusules sòl o terra.

La Secció 15ena. De l’Audiència Provincial de Barcelona ha dictat una Interlocutòria (en data 9 d’octubre de 2014)  i una Sentència  (en data 13 d’octubre de 2014) que analitzen els efectes negatius exclouents de la cosa jutjada material (art. 222,3 LEC) derivats d’una acció col·lectiva de cessació.

La interlocutòria estima la litispendència en una acció individual que demanava la nul·litat d’una ‘clàusula sòl’ o ‘clàusula terra’ i la devolució de les quantitats pagades, perquè hi ha una acció col·lectiva sobre el mateix objecte davant el Jutjat del Mercantil núm. 11 de Madrid.

La sentencia estima la litispendència en una acció individual que pretenia la nul·litat d’una ‘clàusula sòl’ o ‘clàusula terra’ i la devolució de les quantitats pagades, aplicant la cosa jutjada material derivada de la sentència de la Sala 1ª del TS de 9 de maig de 2013.

La Comissió de Normativa i la Secció de Dret Processal estan organitzant una conferència per analitzar conjuntament ambdues resolucions i us informarem en molt properes dates sobre la data i el lloc de celebració. En aquest moment, pendent de confirmació, es podria celebrar el proper dia 10 o el dia 11 de novembre, a les 19.00 hores.

En l’acte intervindran el Sr. Juan F. Garnica, Magistrat President de la Secció 15ena. de l’Audiència Provincial de Barcelona, el Sr. Francisco Peláez, Advocat i professor de Dret Processal d’ESADE, especialista en accions col·lectives, el Sr. Jesús Sánchez Garcia, Advocat i membre de la Junta de l’ICAB i el Sr. Vicente Pérez Daudi, Advocat, professor i membre de la Secció de Dret Processal de l’ICAB.

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302