Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

Els Col·legis professionals presenten una guia per protegir les dades personals i garantir el dret a la privacitat

22/07/2014
La nova eina, dissenyada a mida per l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT), s'ha presentat al Col·legi d'Advocats de Barcelona, seu de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals.
Els Col·legis professionals presenten una guia per protegir les dades personals i garantir el dret a la privacitat

Preservar la informació personal amb què treballen és el principal objectiu de la nova guia, que posa al dia els compromisos dels Col·legis Professionals amb les actuals normatives sobre privacitat. El volum d'informació personal que gestionen aconsellava crear una nova pauta de principis i obligacions que en garanteixi el correcte tractament. L'APDCAT s'ha encarregat de recollir pràcticament tots els supòsits en què els Col·legis han de gestionar informació personal d'altres col·lectius o dels propis col·legiats. D'aquesta manera s'elimina qualsevol dubte que es pogués donar tant des d'un punt de vista de funcionament durant el procés, com de la pròpia legitimitat del tractament.

I és que, tal com recorda una de les primeres planes de la guia, la protecció de dades és un dret fonamental. Un dret que vol garantir que les persones físiques tinguin coneixement sobre qui disposa de les seves dades i amb quina finalitat, per poder tenir capacitat de decisió sobre aquest tractament.

Amb la guia que s'ha presentat el 22 de juliol, els Col·legis Professionals de Catalunya no només proclamen públicament el seu compromís amb aquest dret sinó que alhora es doten d'un mecanisme fonamental per fer-ho possible.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat