Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Secció de Dret Cooperatiu i de l'Economia Social

Constituïda la Secció de Dret Cooperatiu i de l’Economia Social

05/11/2018
D’acord amb l’article 86 dels Estatuts col·legials i altres normes concordants, la Junta de Govern de l’ICAB ha acordat crear la Secció de Dret Cooperatiu i de l’Economia Social.
Constituïda la Secció de Dret Cooperatiu i de l’Economia Social

La nova Secció, que tindrà la naturalesa jurídica de Secció de la Comissió de Cultura i Formació de l’ICAB, respon a l’interès de la societat per formes empresarials i relacionals que tinguin en compte factors més enllà de l’obtenció de benefici, com són els factors mediambientals i de preocupació per la persona, el seu desenvolupament i el desenvolupament local on es troba l’activitat; a la necessitat que els professionals de l’advocacia es trobin específicament recolzats pel Col·legi davant aquesta matèria; a les especificitats d’aquestes formes empresarials o associacions, així com al fet que les entitats de l’Economia Social tenen una normativa definida a seguir i que, per tant , es fa necessari crear especialistes en Dret Cooperatiu i de l’Economia Social.

La nova Secció de Dret cooperatiu i d'Economia Social, tindrà, entre d'altres, els objectius següents:

a) Crear un grup de debat en què compartir les experiències i els dubtes que sorgeixin en aplicació de la normativa d'Economia Social.

b) Delimitar criteris que unifiquin l'actuació dels advocats/des i puguin facilitar el treball de les persones que desenvolupen la seva activitat en qualsevol de les àrees de l'Economia Social que resultin afectades.

c) Col·laborar en la formació dels companys/es que estiguin interessats/des en especialitzar-se en aquesta matèria i oferir pautes que permetin a les persones col·legiades de l'ICAB liderar aquest sector d'activitat.

d) Crear un fòrum transversal d'especialistes en què sorgeixin idees i iniciatives que potenciïn la imatge de l'advocat/da expert/a en Dret Cooperatiu i de l’Economia Social davant les institucions i ciutadans.

e) Facilitar a tots els advocats/des que no es trobin especialitzats en Dret Cooperatiu i de l’Economia Social eines de coneixement adequades en aquest àmbit.

Igualment, la Junta de Govern ha acordat nomenar una Junta Gestora, a fi d'impulsar l'organització d'aquesta nova Secció i de gestionar el seu funcionament fins a la celebració de les primeres eleccions per proveir l'òrgan de direcció de la Secció, amb la composició següent:

Presidenta

Sra. Emma Gumbert, diputada de la Junta de Govern

Vocals

Sra. Silvia Moncayo

Sra. Cristina Grau

Sr. Ignasi Blajot

Així mateix, la Junta de Govern ha acordat obrir un termini fins al 30 d’abril de 2019 per tal que els col·legiats i col·legiades que ho desitgin puguin incorporar-se a la nova Secció de Dret Cooperatiu i de l’Economia Social i conformar d'aquesta manera el primer cens de la nova Secció. Un cop constituït aquest cens es convocaran les primeres eleccions per proveir el seu òrgan de direcció.

Contactes