Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Reial Decret Llei 18/2018, de 8 de novembre, sobre mesures urgents en matèria de carreteres (BOE del 09/11/2018)

19/11/2018
Entrada en vigor: 10/11/2018

Queda derogat l'article 158 de la Llei 13/1996, de 30 de desembre, de mesures fiscals, administratives i d'ordre social, relatiu a la gestió directa de la construcció i/o explotació de determinades obres públiques.

Es modifica l'art. 12.2, s'addiciona un apartat 6 a l'article 38; una lletra k) a l'apartat 2 de l'article 41; una nova disposició addicional setena; i una nova disposició transitòria tercera; totes elles de la Llei 37/2015, de 29 de setembre, de carreteres.

Es modifica la llei indicada per tal que, per raons de seguretat viària o mediambientals, s'imposi en determinades carreteres el desviament obligatori dels vehicles pesants cap a les autopistes de peatge.

També es tipifica com a infracció molt greu l'eventual negligència dels concessionaris de carreteres quan aquesta ocasiona un perjudici significatiu als usuaris i, a més, concorren circumstàncies per a les que l'actual tipificació com a infracció greu resulta insuficient.

També es reforma la Llei de carreteres per donar cobertura de rang legal al cobrament de peatges per la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre, S.M.E., SA (SEITTSA), quan assumeixi, si escau, l'explotació de determinades autopistes de peatge que han revertit o que reverteixin a l'Estat.

Per altra banda, es modifica la Llei per tal de permetre que l'aprovació dels projectes de construcció suposi la declaració d'urgent ocupació dels béns a efectes expropiatoris, per tal de no demorar la realització de les obres en els casos que així fos necessari, evitant els perjudicis que per a l'interès general suposen aquests retards i de la mateixa manera que ja passa a les lleis sectorials d'altres infraestructures.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302