Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

El Col·legi assistirà en la defensa dels seus interessos en l'acusació particular en un cas d’agressió contra una advocada que actuava en defensa d’ofici

18/02/2019
La defensa ha estat assignada a una companya de la Comissió del Torn d’Ofici que actuarà de manera gratuïta i desinteressada.
El Col·legi assistirà en la defensa dels seus interessos en l'acusació particular en un cas d’agressió contra una advocada que actuava en defensa d’ofici

La Junta de Govern de l’ICAB ha tingut coneixement que una advocada ha estat agredida físicament per un client que havia estat designat d’ofici, motiu pel qual ha acordat atorgar immediat emparament a la col·legiada i també assistir en la defensa dels seus interessos en les diligències judicials que s’han obert a tal efecte.
 
L’acord es fonamenta en l’article 39 de la Llei 7/2006 de 31 de maig de l’exercici de professions titulades i de Col·legis Professionals així com diversos preceptes continguts a la normativa de l’advocacia entenent que, en cap cas, es pot permetre que l’exercici del dret de defensa pugui ser conculcat amb accions violentes i molt menys en el cas de designa d’ofici, tasca que l’advocacia realitza en l’àmbit de les funcions públiques assignades als Col·legis Professionals.

Contactes