Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei Orgànica 2/2018, de 5 de desembre, per a la modificació de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general per a garantir el dret de sufragi de totes les persones amb discapacitat. (BOE de 6 de desembre de 2018)

11/12/2018
Entrada en vigor: 07.12.2018

La Llei és conseqüència de la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat, que va entrar en vigor a Espanya el 3 de maig de 2008 i dóna compliment al que indica pel Comitè sobre els drets de les persones amb discapacitat de Nacions Unides,

Modifica la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, per suprimir els apartats b) i c) de l'article 3.1.

Es fa una nova redacció de l'article 3.2, estableix que tota persona podrà exercir el seu dret de sufragi actiu, conscient, lliure i voluntàriament, qualsevol que sigui la seva forma de comunicar-ho i amb els mitjans de suport que requereixi.

S'addiciona una disposició addicional 8ena. que estableix que a partir de l'entrada en vigor d'aquesta Llei queden sense efecte les limitacions en l'exercici del dret de sufragi establertes per resolució judicial fonamentades jurídicament en l'apartat 3.1. b) i c) de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, ara suprimides. Les persones a les que se'ls hagués limitat o anul·lat el seu dret de sufragi per raó de discapacitat queden reintegrades plenament en el mateix per ministeri de la llei.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302