Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Reial Decret Llei 13/2018, de 28 de setembre, pel qual es modifica la Llei 16/1987, de 30 de juliol, d'ordenació dels transports terrestres, en matèria d'arrendament de vehicles amb conductor (BOE de 29 de setembre de 2018)

08/10/2018
Entrada en vigor: 30/09/2018. Deroga l'article 182.2 de Reglament de la Llei d'Ordenació dels transports terrestres, aprovat pel Reial Decret 1211/1990, de 28 de setembre.

Modifica l'article 91 de la Llei 16/1987, de 30 de juliol, d'ordenació dels transports terrestres, per imposar que els VTC únicament podran prestar serveis entre diferents municipis, i no podrà prestar un servei que comenci i acabi en el mateix municipi.

Estableix que les CCAA que, per delegació de l'Estat, siguin competents per atorgar autoritzacions d'arrendament de vehicles amb conductor d'àmbit nacional, queden habilitades per modificar les condicions d'explotació que preveu l'article 182.1 del Reglament de la Llei d'Ordenació dels transports terrestres, establint els termes d'aquesta habilitació (podran canviar les condicions de precontractació, sol·licitud de serveis, captació de clients, recorreguts mínims i màxims, serveis o horaris obligatoris i especificacions tècniques del vehicle).

Determina que, en el termini de sis mesos des de l'entrada en vigor d'aquest Reial Decret Llei, el Govern ha de presentar a les Corts Generals un projecte de llei de modificació del règim d'infraccions i sancions contingut en la Llei 16/1987, de 30 de juliol, d'ordenació dels transports terrestres.

Estableix una regulació transitòria, per un període de quatre anys, per a les autoritzacions d'arrendament de vehicles amb conductor existents a l'entrada en vigor d'aquest Reial Decret Llei o les sol·licituds estiguessin pendents de resoldre, permetent el règim vigent abans de l'entrada en vigor d'aquesta disposició, però autoritzant al fet que els municipis puguin establir normes específiques sobre estacionament, horaris i calendaris del servei i restriccions a la circulació per raons de contaminació atmosfèrica.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302