Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia › Comissió de Justícia Penal Internacional

El 24 de gener del 2019, 9a Jornada de l'Advocacia Amenaçada (Turquia)

18/01/2019
Des del 2009, l'Associació d'Advocats Europeus Demòcrates (AED) ha organitzat, amb la col·laboració de la Fundació del 'Day of the Enndangered Lawyer' i d'altres organitzacions d'advocats i col·legis de l'advocacia d'arreu, cada any, el Dia de l'Advocacia Amenaçada en tantes ciutats, països i continents com ha estat possible.
El 24 de gener del 2019, 9a Jornada de l'Advocacia Amenaçada (Turquia)

El propòsit d'aquesta jornada internacional és cridar l'atenció de la societat civil i els poders públics sobre la situació dels advocats/des d'un país en particular, per donar a conèixer les amenaces que enfronta l’advocacia en el curs de la seva pràctica professional i en defensa del lliure exercici de l’advocacia.

Després de la situació dels advocats/des a L'Iran, Turquia, Filipines, País Basc, Hondures, Xina i Egipte, el Dia de l’Advocacia Amenaçada 2019 estarà dedicat a la situació dels nostres companys/es a Turquia de nou, atesa la greu situació.

Avui dia no hi ha cap dada oficial real sobre el nombre d'advocats i advocades en perill al món. Tot i això, cada dia, els companys/es són assassinats, amenaçats, arrestats, torturats, perseguits o simplement desapareguts pel simple motiu de fer el seu treball. Entre els països més perillosos per a l’advocacia avui en dia es poden citar la Xina, l'Iran, Hondures, Filipines, Colòmbia, Mèxic, Pakistan i Egipte. Més a prop, cal recordar Turquia, on s’està processant prop de 1.500 advocats/des, 570 dels quals estan en presó.

Moltes organitzacions de Drets Humans, entre elles Amnistia Internacional, Human Rights Watch i l’IDHAE, confirmen la greu situació de vulneració dels Drets Humans a Turquia.

Les activitats d’enguany estan organitzades i recolzades per moltes organitzacions d'advocats/es, juristes i Col·legis de l’Advocacia d'arreu d'Europa, Àsia i Amèrica del Nord.

DEMANDES:

 

 • Cal que l’Estat turc compleixi amb totes les disposicions dels Principis bàsics de les Nacions Unides sobre el paper de l’advocacia, aprovat pel Vuitè Congrés de les Nacions Unides sobre Prevenció del Delicte i Tractament del Delinqüent, celebrat a l'Havana, Cuba, del 27 d'agost al 7 de setembre de 1990 (articles 16, 18).

 • Cal que l’Estat turc compleixi amb totes les disposicions de la Declaració de les Nacions Unides sobre defensors dels Drets Humans aprovada el 9 de desembre de 1998 per l'Assemblea General de les Nacions Unides, en particular amb:

  • El seu article 1, que estableix que "el hom té el dret, individualment i en associació amb els altres, a promoure i esforçar-se per la protecció i la realització dels Drets Humans i les llibertats fonamentals a nivell nacional i internacional";

  • El seu article 5 a): "Amb l'objectiu de promoure i protegir els drets humans i les llibertats fonamentals, tothom té el dret, individualment i en associació amb els altres, a nivell nacional i internacional, a reunir-se pacíficament";

  • El seu article 6 a), que preveu que "tothom té dret, individualment i en associació amb els altres, a participar en activitats pacífiques contra violacions dels drets humans i les llibertats fonamentals";

  • I el seu article 12.2, que estableix que "l'Estat adoptarà totes les mesures necessàries per assegurar la protecció per part de les autoritats competents de tothom, individualment i en associació amb els altres, contra qualsevol tipus de violència, amenaces, represàlies, discriminacions de fet o legals, o qualsevol altra acció arbitrària com a conseqüència del seu exercici legítim dels drets a què es refereix la present Declaració ";

 • Assegurar, en tot cas, el respecte dels drets humans i les llibertats fonamentals d'acord amb les normes internacionals de drets humans i els instruments internacionals ratificats per Turquia i especialment respectar el Drets de Defensa per part d’un advocat/da independent.

CONTACTES:

 

 

La coordinació internacional per al Dia de l'Advocacia Amenaçada està en mans de la Fundació del 'Day of the Endangered Lawyer', recolzada per IAPL, Eldh i AED. Compta amb el suport de molts altres advocats i associacions d'advocats de tot Europa i fora d'Europa.

 

FLORENCE DE LA PRADELLE, Advocat. AED Comissió de Defensa per a la Defensa.
Telf.: 0496 62 74 85 / E-mail: florence.delapradelle@struyven-law.be

THOMAS SCHMIDT, Advocat a Düsseldorf i Secretari General de l'Associació d'Advocats per la Democràcia i els Drets Humans Mundials (ELDH)
Telf.: 0049-211-444001/ E-mail: thomas.schmidt@eldh.eu

http://dayoftheendangeredlawyer.eu/

http://www.aeud.org/

JORNADA A L'ICAB

Documents

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comissions
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances, Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia, Comissió de Dones Advocades, Comissió de Dret Penitenciari, Comissió de Drogues , Comissió de Justícia Penal Internacional , Comissió dels Drets de la Gent Gran , Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família, Comissió de Prospectives, Comissió d'Advocats d'Empresa T. 93 601 12 12 - EXT. 5341 F. 93 487 16 49 E. comissions@icab.cat