Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Cultura / Seccions

Nova edició del Curs ICAB sobre Filiació (2019)

04/03/2019
La Secció de Dret Matrimonial i de Família de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) obre les inscripcions per al nou Curs sobre Filiació, que tindrà lloc a l’Aula 75 de la seu col·legial (Mallorca, 283) del 28 de març al 9 d’abril de 2019.
Nova edició del Curs ICAB sobre Filiació (2019)

El curs comptarà amb professionals juristes en exercici com a docents, especialment magistrats dels Jutjats i també catedràtics d’universitat.

S’impartirà una primera classe d’aspectes generals sobre la filiació: què és, veritat biològica i seguretat jurídica; classes de filiació, antecedents històrics: les diferents classes de filiació i la reforma de 1981, les diferents normatives en el ordenament espanyol, efectes i maternitat subrogada. Sobre la determinació, es distingirà en matrimonial –concepte, còmput de terminis, la presumpció de paternitat– i no matrimonial –concepte, la possessió d’estat, reconeixement i la determinació no contenciosa, adopció nacional i internacional–.

En relació a la reclamació i impugnació, es tractaran aspectes com l’acció de reclamació de la filiació matrimonial i de la no matrimonial, les seves característiques i l’acció d’impugnació de la filiació no matrimonial. Quant al procediment, la classe impartirà continguts com: la tramitació dels procediments de reclamació i d’impugnació de la filiació, diferències processals entre el Dret de l’Estat i de les Comunitats Autònomes, el principi de prova, legitimació activa i passiva, mesures cautelars, etc.

Més informació i inscripcions.

Contactes