Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Reial Decret Llei 12/2018, de 7 de setembre, de seguretat de les xarxes i sistemes d’informació (BOE de 9 de setembre de 2018)

25/09/2018
Entrada en vigor: 10/09/2018.

Incorpora a l'ordenament jurídic intern la Directiva (UE) 2016/1148 del Parlament Europeu i del Consell, de 6 de juliol de 2016, relativa a les mesures destinades a garantir un elevat nivell comú de seguretat de les xarxes i sistemes d'informació a la Unió.

La norma regula la seguretat de les xarxes i sistemes d'informació utilitzats per a la provisió dels serveis essencials i dels serveis digitals, i estableix un sistema de notificació d'incidents.

També estableix un marc institucional per a la seva aplicació i la coordinació entre autoritats competents i amb els òrgans de cooperació rellevants en l'àmbit comunitari.

La norma s'aplicarà a la prestació dels serveis essencials dependents de les xarxes i sistemes d'informació compresos en els sectors estratègics definits en l'annex de la Llei 8/2011, de 28 d'abril, per la qual s'estableixen mesures per a la protecció de les infraestructures crítiques; i als serveis digitals que siguin considerats mercats en línia, motors de cerca en línia i serveis de computació en núvol que es determinin segons aquesta norma. Al respecte s'estableix el sistema per identificar serveis essencials i d'operadors de serveis essencials.

També s'estableix el Marc estratègic i institucional de seguretat de les xarxes i sistemes d'informació, determinant les obligacions de seguretat dels operadors de serveis essencials i dels proveïdors de serveis digitals; entre altres, la de notificar a l'autoritat competent els incidents que puguin tenir efectes pertorbadors significatius en aquests serveis, determinant la tramitació que comporta aquesta notificació.

També regula la supervisió dels operadors de serveis essencials, la supervisió dels proveïdors de serveis digitals i, per últim, estableix un règim sancionador

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302