Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Projecte de Llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal

01/10/2018
Es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. Entrada en vigor inicialment estava prevista per al 25/05/2018.

Té per objecte adaptar l'ordenament jurídic espanyol al Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i el Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de les seves dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, i completar les seves disposicions.

També modifica la LEC (intervenció en processos de defensa de la competència i de protecció de dades), per incorporar que les previsions d'aquesta norma seran així mateix d'aplicació quan la Comissió Europea, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i les autoritats autonòmiques de protecció de dades, en l'àmbit de les seves competències, considerin precisa la seva intervenció en un procés que afecti qüestions relatives a l'aplicació del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril del 2016.

Modifica la LJCA, atribuint a les sales contencioses administratives dels TSJ la competència de la sol·licitud d'autorització a l'empara de l'article 122 ter, quan sigui formulada per l'autoritat de protecció de dades de la comunitat autònoma respectiva. Es preveu el procediment d'autorització judicial de conformitat d'una decisió de la Comissió Europea en matèria de transferència internacional de dades. S’atribueix a la Sala del Contenciós-Administratiu de l'Audiència Nacional la competència per conèixer de la sol·licitud d'autorització a l'empara de l'article 122 ter, quan sigui formulada per l'Agència Espanyola de Protecció de dades.

S’atribueix a la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem la competència per conèixer de la sol·licitud d'autorització a l'empara de l'article 122 ter, quan sigui formulada pel Consell General del Poder Judicial.

Regula el procediment d'autorització judicial de conformitat d'una decisió de la Comissió Europea en matèria de transferència internacional de dades.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302