Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Pla Igualtat

La degana de l’ICAB, escollida Dona Jurista 2018

10/01/2019
La degana de l’ICAB, Mª Eugènia Gay, ha estat escollida Dona Jurista 2018 en la votació on-line que ha impulsat el mitjà jurídic digital Lawyerpress. Aquest és un clar reconeixement al treball conjunt realitzat durant aquest any per convertir la Corporació en una institució innovadora, integradora, participativa, solidària, transparent i oberta al món, que atén les necessitats de l'advocacia per poder garantir el correcte exercici de la professió i defensar els drets de la ciutadania. 
La degana de l’ICAB, escollida Dona Jurista 2018

Durant el 2018 s’ha treballat de forma especial per fomentar des de l’ICAB la formació de l’advocacia amb l’objectiu de poder afrontar els reptes i necessitats de la professió pròpies del segle XXI, apostant per la transformació digital i la internacionalització dels advocats i advocades com a eix principal. 

L’ICAB també ha posat en marxa durant el 2018 el 'Pla d'Acció per a la Igualtat 2018-2021', un compromís d'aquesta Junta de Govern, liderada per la Mª Eugènia Gay, per assolir la igualtat efectiva de dones i homes en tots els àmbits.

L’ICAB representa per a l’advocacia el principal pilar de suport professional. És la seu a la qual els advocats i advocades poden fer arribar la sol•licitud d'emparament quan l'actuació en defensa dels drets dels ciutadans i ciutadanes es veu conculcada. El Col•legi sempre atent a les diferents iniciatives legislatives proposa esmenes o modificacions per tal que es vegi inclosa l’opinió de l’advocacia, i aportar, així, el coneixement jurídic i experiència pràctica en favor dels ciutadans i ciutadanes.

L’ICAB actua en defensa de l'advocacia, amb especial atenció al col•lectiu de més de 3.000 advocats i advocades que presten el servei del Torn d'Ofici. Per això, s’ha demanat a l'Administració el pagament puntual de les seves retribucions, així com que garanteixi la consideració deguda davant els jutjats i tribunals, ja que a través d'ells es garanteix el dret de defensa de la ciutadania, especialment del més vulnerables.

La votació on-line de Lawyerpress ha rebut més de 9.000 vots i ha estat oberta entre el 26 de desembre i el 6 de gener. 

La degana de l’ICAB, Mª Eugènia Gay, ha resultat guanyadora amb 3.575 vots; en segon lloc, la degana dels Registradors, María Emilia Adán, amb 2.926 vots; i en tercera posició per la membre de la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Madrid Esther Montalvá, amb 671.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat