Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Transformació Digital

Transformació digital ICAB: què hem fet durant el mes de febrer 2019

11/03/2019
El mes del MWC a Barcelona ha estat també intens a l’ICAB, un mes ple d’actes i accions en el marc del projecte de Transformació Digital del col·legi:
Transformació digital ICAB: què hem fet durant el mes de febrer 2019
 • El 13 de febrer, en el marc dels actes de la festivitat de SRP les conferencies “Treure partit al web del teu despatx” i “Desconnexió Digital: nou dret laboral” van tenir una molt bona acollida entre els companys i companyes, que han puntuat  la seva satisfacció amb el contingut de les conferències amb un 8,36 i un 9,67, respectivament.
   
 • El 21 i 22 de febrer,  durant la celebració del II DIGITAL LAW WORLD CONGRESS, es va presentar  la Carta de Drets de la Ciutadania en l’Era Digital, projecte  que  lidera l’ICAB, acompanyat per universitats i altres  institucions i entitats  de la ciutat, que vol continuar sumant voluntats i participació per arribar a un document de consens per un acord global que permeti que les aplicacions tecnològiques, i la millora en la qualitat de vida que suposen, siguin compatibles amb la preservació dels drets humans en l’entorn digital. Consulta la web del projecte i participa: http://digitalrightsbarcelona.org
   
 • En el marc del II DIGITAL LAW WORLD CONGRESS  vam tenir, també,  ocasió de posar en comú i debatre  sobre la incidència de les tecnologies digitals en els Drets Humans, els drets digitals a la Llei Orgànica 3/18 de Protecció de Dades i Garantia dels Drets Digitals, Blockchain, l’ètica i la IA, l’IoT, l’aplicació del RGPD, l’impacte de la intel·ligència artificial en la protecció de dades, la incidència de la tecnologia en les relacions laborals, la geolocalització i la investigació de delictes o la prova en l’àmbit de la missatgeria instantània. Disposes del vídeo resum del Congrés al web ICAB i també a través d’aquest accés directe: https://vimeo.com/320164794
   
 • Durant la setmana del 25 al 28 de febrer, el projecte de Transformació Digital de l’ICAB ha estat  present al Mobile World Congress 2019:
  • El 25 de febrer, a la seu del 4YFN els companys Xavier Foz i Jose Ramon Morales han impartit una conferència sobre BLOCKCHAIN, i  Jaume Clotet i Alejandra Matas sobre la digitalització de l’espai físic i els riscos per a  la privacitat.
  • El 26 de febrer, l’ICAB va acollir un primer seminari sobre protecció on line dels menors, organitzat per GSMA amb la col.laboració de l’ICAB, i al que va assistir l’eurodiputada Anna Maria CORAZZA BILDT, qui es va reunir posteriorment amb la Degana  de l’ICAB.
  • El mateix dia, també co-organitzat amb GSMA, es va celebrar un seminari en matèria de ciberseguretat per tractar i posar en comú  qüestions i reflexions relacionades amb la gestió de la crisis de ciberseguretat,  i la necessitat de combinar normatives locals  amb la globalitat dels negocis tecnològics.
  • Finalment, el 27 de febrer, els companys Carles Rivadulla i Belen Arribas van impartir, també, una conferència en la pròpia seu del Congrés MWC 2019 sobre  el desafiament dels negocis de les aplicacions mòbils.

L’ICAB tanca el mes de febrer amb un increment de la presencia de l’advocacia al MWC i amb activitats d'interès per als col·legiats i col·legiades.

Contactes