Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació de la Llei 37/2015, de 29 de setembre, de carreteres, per eximir del pagament de peatges a persones amb mobilitat reduïda que les utilitzin per als seus desplaçaments

22/10/2018
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. Ha estat presa en consideració. Preveu la seva entrada en vigor per a l’endemà de la seva publicació al BOE.

Modifica l’article 23 de la Llei 37/2015, de 29 de setembre, de carreteres, establint --entre altres exempcions de peatge-- els vehicles quina titularitat correspongui a persones amb discapacitat amb mobilitat reduïda reconegudes oficialment, quan siguin elles mateixes les que condueixin o usin els seus vehicles per al seu transport.

La proposició es justifica perquè aquesta exempció que promou és una mesura social que ja s'aplica en diversos països europeus -com Alemanya i Àustria-, i que compensaria en part el sobrecost en què incorren aquestes persones i les seves famílies a l'hora d'afrontar els seus desplaçaments, ja que depenen en gran mesura del transport particular davant la falta d'accessibilitat del general. A més, considera que eximir del pagament de peatge per aquest motiu social no suposaria cost directe per a les arques públiques, ja que aquesta singularitat es podria preveure en les condicions dels contractes de concessió de les autopistes que negocien les empreses concessionàries i l'Estat.

[INICIATIVES LEGISLATIVES CORTS GENERALS]

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302