Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació del Reial Decret Legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, per a l'assimilació legal de la valoració de les situacions de dependència amb la qualificació mínima del grau de discapacitat

15/10/2018
Aquesta proposició ha estat presa en consideració al Senat i es tramitarà al Congrés dels Diputats. Preveu la seva entrada en vigor l’endemà de la seva publicació al BOE.

Pretén establir una nova redacció de l'article 4.2 del Text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, per tal d’establir que tindran la consideració de persones amb discapacitat aquelles a qui se'ls hagi reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent.

Es considera que presenten una discapacitat en grau igual o superior al 33 per cent els pensionistes de la Seguretat Social que tinguin reconeguda una pensió d'incapacitat permanent en el grau de total, absoluta o gran invalidesa, els pensionistes de classes passives que tinguin reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat i les persones a les quals se'ls hagi reconegut oficialment una situació de dependència en qualsevol dels seus graus. Les normes que regulen els beneficis o mesures d'acció positiva podran determinar els requisits específics per accedir-hi. 

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302