Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei sobre la reducció del malbaratament alimentari

01/10/2018
Aquesta proposició es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. Encara no ha estat presa en consideració. Preveu la seva entrada en vigor per a l’endemà de la seva publicació a DOGC.

Addiciona una lletra d) a l’article 41 de la Llei 18/2009, de 22 d’octubre, de salut pública, i una lletra f) a l’article 57 del Decret Legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei reguladora dels residus.

La iniciativa té com objecte establir les accions pertinents per tal d’incentivar i mobilitzar a l’administració i a tots els agents de la cadena alimentària per assolir un millor aprofitament dels aliments i els recursos alimentaris i reduir el seu malbaratament.

A efectes d’aquesta llei, defineix malbaratament d’aliments, data de caducitat, data de consum preferent, entitats d’acció social, espigolar.

Estableix l’àmbit d’aplicació de la llei, els drets dels agents implicats en la lluita contra el malbaratament, els deures de productors i fabricants, de manipuladors i distribuïdors de productes alimentaris, de les entitats hoteleres i del sector de la restauració, així com els drets i deures de les administracions públiques, dels consumidors, de les entitats d’acció social.

A més, determina l’elaboració i aplicació del Pla català de lluita contra el malbaratament alimentari i preveu la creació d’un òrgan de seguiment de l’aplicació d’aquesta llei, que és el Consell Català de l’Alimentació.

També es preveuen potestats d’inspecció i control i un règim sancionador  

Correcció d’errades:

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302