Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Reial Decret Llei 7/2018, de 27 de juliol, sobre l'accés universal al Sistema Nacional de Salut (BOE de 30 de juliol de 2018)

10/09/2018
Entrada en vigor: 31/07/2018. Deroga els articles 2, 3, 4, 5, 6, 7, i 8 del RD 1192/2012, de 3 d'agost, pel qual es regula la condició de persona assegurada i de beneficiària a efectes de l'assistència sanitària a Espanya , amb càrrec a fons públics, a través del Sistema Nacional de Salut.

Modifica els articles 3, 3 bis i 3 ter de la Llei 16/2003, de 28 de maig, de cohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut.

Afegeix un nou paràgraf e) a l'apartat 5 de l'article 102 del text refós de la Llei de garanties i ús racional dels medicaments i productes sanitaris, aprovat per Reial Decret Legislatiu 1/2015, de 24 de juliol.

S'estableixen els conceptes d'assegurat i beneficiari a efectes del que preveu la normativa internacional i l'aportació a la prestació farmacèutica.

El Reial Decret-Llei es justifica fonamentalment per la necessitat de garantir la el dret a la protecció de la salut i a l'atenció sanitària, en les mateixes condicions, a totes les persones que es trobin a l'Estat Espanyol. Això es porta a terme mitjançant la recuperació de la titularitat del dret a la protecció de la salut i a l'atenció sanitària a totes les persones, independentment de la seva nacionalitat, que tinguin establerta la seva residència en el territori espanyol, incloent aquelles que en aplicació dels reglaments comunitaris o convenis bilaterals tinguin accés a la mateixa en la forma que aquestes disposicions ho indiquin.

El nou model deslliga l'assegurament amb càrrec als fons públics de la Seguretat Social i es vincula a la residència a Espanya, així com a aquelles persones que, sense residir habitualment en el territori espanyol, tinguin reconegut el seu dret a l'assistència sanitària a Espanya per qualsevol altre títol jurídic.

Estableix criteris per evitar l'ús inadequat del dret a l'assistència sanitària, com són que l'assistència serà a càrrec de fons públics sempre que no hi hagi un tercer obligat al pagament, o que no es tingui l'obligació d'acreditar la cobertura obligatòria per una altra via , o bé, que no es pugui exportar el dret de cobertura sanitària des del seu país d'origen o procedència. També s'estableix l'aportació farmacèutica per a les persones estrangeres no registrades ni autoritzades com a residents a Espanya, pel necessari accés a la prestació farmacèutica en igualtat de condicions.

[APROVADA. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302