Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 3/2019, d'1 de març, de millora de la situació d'orfandat de les filles i fills de víctimes de violència de gènere i altres formes de violència contra la dona (BOE del 2 de març de 2019)

25/03/2019
Entrada en vigor: 03/03/2019.

La Llei inclou un augment en la quantia de les pensions d'orfandat i fixa una prestació mínima per als fills de víctimes que no hagin cotitzat o no complissin els requisits mínims -passant dels 140 als 600 euros-. Aquestes pujades tindran caràcter retroactiu des de 2004, quan es va aprovar la Llei Integral de Violència de Gènere.

A més, tindran dret a la pensió d'orfandat els fills de víctimes de violència de gènere menors de 21 anys o aquells que estiguin incapacitats per al treball. Així mateix, en el cas de fills que continuïn estudiant o que no disposin de recursos, aquesta pensió es podrà mantenir fins als 25 anys.

Es modifica el text refós de la Llei de classes passives aprovat per Reial Decret Legislatiu 670/1987 de 30 d'abril, equiparant el règim de la pensió d'orfandat del règim de classes passives -des abans de 2011- a la regulació de la mateixa pensió del Règim General.

Es preveu que el Govern realitzi, en el termini màxim de tres mesos des de l'entrada en vigor de la llei, un estudi per analitzar altres casos d'orfandat absoluta, com en accidents de trànsit, perquè rebin prestacions d'idèntiques quantitats.

[NORMATIVA APROVADA. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302