Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

Mor Luis del Castillo Aragón, degà emèrit de l’ICAB i expresident del Col·legi d’Advocats Penal Internacional

05/08/2018
El dimarts a les 13h s'obrirà la vetlla a la sala 1 del tanatori de Les Corts, la cerimònia serà el dimecres a les 11h.
Mor Luis del Castillo Aragón, degà emèrit de l’ICAB i expresident del Col·legi d’Advocats Penal Internacional

Aquest diumenge, 5 d’agost, ens ha deixat el reconegut jurista Luis del Castillo Aragón, qui va assumir el deganat del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) entre els anys 2002 i 2003 i president del Col·legi d’Advocats Penal Internacional (BPI-CAPI) del 2010 al 2014.

Luis del Castillo Aragón va nèixer a Madrid l’any 1934 i es va llicenciar en Dret l’any 1956. Tres anys més tard va traslladar la seva residencia a Barcelona, on va ser professor de la Universitat de Barcelona des de 1960 fins a 1966, com adjunt a la Càtedra de Dret Polític (avui Dret Constitucional).

L’any 1975 va fundar el seu propi despatx penalista a la ciutat comtal.

Des de la seva col·legiació a l’ICAB, l’any 1970, Luis del Castillo ha estat molt vinculat a la vida col·legial.  Va col·laborar estretament com a ponent a la Comissió de Deontologia, que posteriorment va presidir. També va ser vicedegà del Col·legi des de 1997 a 2005; i va exercir com a degà l’any 2002.

L’any 2002 va ser elegit representant espanyol al Col·legi d’Advocats del Tribunal Penal Internacional del BPI-CAPI.

L’any 2003 fou guardonat pel Consejo General de la Abogacía Española (CGAE) amb la Creu al Mèrit en el Servei de l’Advocacia.

El 13 de desembre de 2010, va ser distingit amb una menció honorífica del Premi Justícia de Catalunya.

El 15 d’abril de 2015 va rebre a Gran Creu al Mèrit en el Servei  a l’Advocacia que concedeix el mateix CGAE en el decurs d’un acte celebrat al Pati de Columnes de la seu col·legial.

Així mateix, el 14 d’abril d’enguany va ser condecorat amb la Creu d'Honor de l'Ordre de Sant Raimon de Penyafort de mans del llavors ministre de Justícia, Rafael Català.

Actualment era president de la Comissió de Justícia Penal Internacional de l’ICAB i president honorari del CAPI-BPI.

Durant tota la seva trajectòria professional i vital, Luis del Castillo es va erigir com un gran defensor de les llibertats i dels Drets Humans.

Descansi En Pau.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissions
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances, Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia, Comissió de Dones Advocades, Comissió de Dret Penitenciari, Comissió de Drogues , Comissió de Justícia Penal Internacional , Comissió dels Drets de la Gent Gran , Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família, Comissió de Prospectives, Comissió d'Advocats d'Empresa T. 93 601 12 12 - EXT. 5341 F. 93 487 16 49 E. comissions@icab.cat