Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Pla Igualtat

NOTA DE PREMSA: L'ICAB considera una prioritat garantir l'accés de les dones als llocs de decisió

08/10/2018
En el marc de la campanya 'Cada dia és 8 de març‘
NOTA DE PREMSA: L'ICAB considera una prioritat garantir l'accés de les dones als llocs de decisió

Notícies relacionades

 • El Col·legi publica aquest 8 d'octubre un vídeo en el que nens i nenes expliquen què suposa per a ells tenir una mare advocada i posa en marxa una formació específica per al seu personal sobre llenguatge inclusiu.
 • La iniciativa s'engloba en la campanya 'Cada dia és 8 de març’ per donar visibilitat a totes les fites assolides i els nous reptes més enllà del 8 de març.
 • L'ICAB liderarà el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides 5 (d'igualtat de gènere) i 16 (d'accés a la justícia) en el marc del compliment de la Mesura 144 del Pla Estratègic de l'Advocacia Espanyola.

Barcelona, 8 d'octubre de 2018.- El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) ha llançat avui dues iniciatives en favor de la igualtat de gènere en el marc de la campanya 'Cada dia es 8 de març' "amb la qual la institució pretén atorgar visibilitat a totes les fites assolides fins al moment, així com als reptes que es presenten, i fer-ho extensiu a tots els mesos de l'any".

En aquesta ocasió, el Col·legi ha fet públic un vídeo en el que fills i filles de col·legiades de l'ICAB expliquen què suposa per a ells tenir una mare advocada. L'objectiu és reivindicar el rol femení com a model de referència per a fills i filles i l'educació en valors d'igualtat. D'altra banda, l'ICAB iniciarà aquest mes una formació per a tot el seu personal en l'ús del llenguatge inclusiu, on s'explicarà el protocol d'ús d'imatges i llenguatge de la institució.

La imatge de la campanya durant tot el mes d'octubre serà Maria Montessori, pedagoga, científica, filòsofa, antropòloga, psicòloga, feminista i humanista italiana, que va ser la primera dona a graduar-se com a doctora en Medicina a Itàlia. Montessori va revolucionar els paràmetres educatius existents fins aquest moment, posant l'infant com autèntic protagonista de tot el procés educatiu, i va crear el conegut com a Mètode Montessori que va transformar radicalment l'educació infantil.

Amb motiu del llançament d'aquestes iniciatives, la degana del Col·legi, Mª Eugènia Gay, ha posat de manifest una vegada més el compromís de la institució que representa per treballar en l'impuls dels canvis normatius necessaris perquè aquesta igualtat sigui efectiva, també en el si de l'advocacia. En aquest sentit, ha reiterat que l'ICAB demanarà la reforma d'aquelles lleis o normes que no incloguin una perspectiva interpretativa de gènere, en termes d'igualtat.

En aquest sentit, Gay ha donat suport l'existència d'un sistema de quotes que vetlli per una igualtat real en el si de les empreses i ha aplaudit que el Govern  obligui a les companyies a tenir òrgans directius paritaris. "La Llei d'Igualtat ha de resoldre el problema de la bretxa salarial i la conciliació familiar, però també és prioritari garantir que les dones ocupem llocs de decisió", ha assegurat.

Plans d'igualtat en els despatxos d'advocats

En el marc d'aquesta campanya, l'ICAB ha editat també una guia per ajudar les empreses a assolir la igualtat efectiva entre homes i dones a través de l'adopció i implantació de Plans d'Igualtat. Aquesta eina, on es recullen els punts bàsics de la normativa, presenta continguts de mesures que s'han de prendre en matèries com l'accés a l'ocupació, classificació professional, promoció i formació, retribucions, ordenació del temps de treball i conciliació laboral, familiar i personal i prevenció de l'assetjament sexual i per raó de sexe.

A Espanya, per llei, les empreses de més de 250 treballadors han d'elaborar un pla d'igualtat. No obstant això, només el 25% de les companyies compten amb aquest pla, segons l'informe de Protocols Laborals: radiografia de la seva implantació a Espanya, elaborat per BDO, una de les principals empreses internacionals de serveis professionals. Les empreses estan obligades a respectar la igualtat de tracte i d'oportunitats en l'àmbit laboral, per la qual cosa han d'adoptar mesures dirigides a evitar la discriminació laboral.

Mª Eugènia Gay ha afirmat que els plans d'igualtat "haurien de ser d'obligat compliment per a totes les empreses i no només per a les que superin un nombre determinat de treballadors en plantilla". La degana també ha recalcat que l'ICAB "no només vetlla pel correcte exercici de la professió, sinó que està plenament involucrat en afermar els drets de la ciutadania amb propostes encaminades a millorar i accelerar la igualtat integral i la conciliació de la vida personal, familiar i laboral".

L'ICAB

L'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) és un Col·legi Professional que actualment compta amb més de 24.000 persones col·legiades. En l'exercici de la seva finalitat pública, l'ICAB actua per delegació de l'Administració, portant a terme funcions que defineixen la seva configuració com a Corporació de Dret Públic i, en aquest sentit, ha de garantir la regulació dels serveis de Torn d'Ofici i d'Assistència al Detingut, el control del compliment de les normes deontològiques per part dels advocats i les advocades, i l'ordenament de l'activitat professional d'advocat. www.icab.es

Per a més informació:

Clara Llensa – ICAB
cllensa@icab.cat
93601243 des - EXT. 5310

Lidia Alcaide – KREAB
lalcaide@kreab.com
663957767

Manuel García Vila – KREAB
mgvila@kreab.com
670619475

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat