Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Notes de Premsa

Comunicat en favor de l'advocada Nasrín Sotudé

13/03/2019
La Junta de Govern de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) ha acordat per unanimitat, en sessió de 13 de març de 2019, nomenar Col·legiada d'Honor a l'advocada i defensora dels drets humans iranià Nasrín Sotudé, que ha estat recentment condemnada per ''conspirar contra la seguretat nacional'' i ''per insultar el líder suprem''. Delictes que estan subjectes a pena de presó de fins a 38 anys i 148 fuetades.
Comunicat en favor de l'advocada Nasrín Sotudé

Amb aquest acord, el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona vol expressar la seva màxima solidaritat amb la lletrada Nasrín Sotudé, guardonada amb el Premi Sájarov a la Llibertat de Consciència del Parlament Europeu en 2012, que ha assumit la defensa de notòries personalitats com la Premi Nobel de la Pau 2013 Shirín Ebadí o dels opositors detinguts durant les protestes del Moviment Verd de 2009.

La figura de la col·legiació d'honor està prevista en els Estatuts de l'ICAB (art. 4.4) per a reconèixer la labor de persones o institucions que hagin destacat pels seus mèrits o serveis rellevants en favor de l'advocacia o del Col·legi.

L'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia vol manifestar, igualment, la seva profunda preocupació per la situació dels defensors dels drets humans i dels advocats i advocades que els assisteixen jurídicament a Iran, que amb freqüència són objecte de detenció arbitrària i altres formes d'assetjament, així com per la creixent marginació del Col·legi d'Advocats d'Iran, en detriment de l'assistència lletrada i d'un judici just.

En aquest sentit, interpel·la a tots els Estats a complir i assegurar els Principis bàsics sobre la funció dels advocats, adoptats en el Vuitè Congrés de les Nacions Unides sobre Prevenció del Delicte i Tractament del Delinqüent, celebrat a l'Havana (Cuba) del 27 d'agost al 27 de setembre de 1990, reclamant una protecció eficaç per a tots els advocats i advocades, que permeti que els mateixos puguin continuar amb les seves activitats legítimes i pacífiques en defensa dels drets humans sense por de la intimidació, l'assetjament, represàlies i la pèrdua de la seva pròpia vida.

L'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona expressa també el seu ferm compromís de suport a totes aquelles iniciatives impulsades en qualsevol país del món per a la protecció i salvaguarda de l'exercici del dret de defensa que correspon als advocats i advocades en un Estat de Dret, en garantia dels drets i llibertats dels ciutadans i ciutadanes.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Secretaria de Junta de Govern
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5312 F. 93 487 15 70 E. secretariadejunta@icab.cat


  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat