Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de l’etiquetatge i traçabilitat dels béns de consum

10/12/2018
Aquesta proposició és una iniciativa legislativa popular que es troba en tràmit al Parlament de Catalunya.

La iniciativa té per objecte la regulació de l’etiquetatge dels béns de consum, mitjançant un sistema que proporciona informació ètica sobre l’origen i la traçabilitat dels béns de consum, a través de l’etiquetatge amb el sistema NFC.

Preveu la seva aplicació a tots els béns de consum comercialitzats en el territori de Catalunya, amb indiferència de si han estat produïts en territori espanyol o en l’estranger.

La present Llei té per objectiu que: a) Les empreses siguin més transparents envers als factors vinculats amb l’origen i el procés de producció dels béns de consum que fabriquen com són: una jornada laboral dins la legalitat; respecte pels drets humans, laborals, de seguretat i salut dels treballadors; equitat salarial entre homes i dones; absència de mà d’obra infantil; respecte del medi ambient; cruelty free (la no utilització d’animals com prova de laboratori); proporció ètica entre els costos de producció i el preu final del producte. b) Les empreses proporcionin informació veraç sobre l’origen i procés productiu dels seus productes. c) Facilitar als consumidors la màxima informació sobre l’origen, els processos productius del producte i la seva composició. d) Incentivar a les empreses a produir de manera ètica. e) Inculcar als consumidors l’hàbit de comprar productes ètics per col·laborar i incentivar un consum ètic i sostenible que redundi en el creixement sostenible de la societat.

Els productes de consum es podran classificar en diferents nivells d’ètica en funció de les respostes donades a través del Formulari Ètic que preveu la norma i el sistema de punts que s’estableix al respecte.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302