Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Servei d'Atenció Col·legial › Transformació Digital

Els CP Joves, Dones i Ponent s’incorporen al servei de videoconferències amb centres penitenciaris

04/02/2019
El Departament de Justícia ha comunicat que el dia 11 de febrer de 2019 s’incorporen els centres penitenciaris de Joves, de Dones i Ponent al projecte de videoconferències entre advocats/des i persones internades als centres penitenciaris i centres educatius de justícia juvenil.
Els CP Joves, Dones i Ponent s’incorporen al servei de videoconferències amb centres penitenciaris

A  partir d’aquesta data, els advocats i les advocades col·legiats/des a Barcelona podreu començar a mantenir entrevistes pel sistema de videoconferències, també, amb les persones internades en els tres centres esmentats.   

El servei de videoconferències amb centres penitenciaris evita el desplaçament al centre penitenciari, garantint la seguretat i confidencialitat de les comunicacions i, també, estalviant temps, sense que suposi cap cost addicional al professional.

Per utilitzar aquest sistema de videoconferències, cal:

 • Un Carnet ACA: Certificat digital que t’identifica com advocat/da i et permet sol·licitar passis de presó i accedir al portal de e-Justicia per reservar cita per a la videoconferència. Si no disposes de carnet ACA el pots demanar aquí.
 • Un Passi de Presó: Volant d’autorització de la comunicació lliurat segons el previst a l’art. 48 del Reglament Penitenciari, que també pots obtenir per mitjans telemàtics, a través de Redabogacia amb el carnet ACA aquí.
 • Reserva de Cita: Accedir a l’agenda del Departament de Justícia per reservar el dia i hora de la videoconferència. Per fer la reserva de cita cal anar al portal de e-Justicia aquí

El centre penitenciari comprovarà si en el dia i hora reservat no existeix cap impediment per portar a terme la comunicació i et confirmarà, mitjançant e-mail, la reserva de cita o, en cas contrari, t’informarà, també mitjançant un e-mail, de la impossibilitat que es porti a terme la videoconferència.

El dia i hora reservat només haureu d’anar a l’ICAB (c/ Mallorca, 283, o a les instal·lacions del Col·legi a la Ciutat de la Justícia) i connectar-se amb el centre penitenciari indicat per mantenir l’entrevista amb el defensat.

A partir de l’11 de febrer de 2019,  amb la incorporació al sistema de videoconferències del  CP Joves, Dones i Ponent, el servei estarà disponible a la  quasi totalitat de centres penitenciaris i de justícia juvenil de Catalunya.

L’ICAB, apostant per la Transformació Digital de l’Advocacia.

MÉS INFORMACIÓ:

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Servei d'Atenció Col·legial (SAC)
  Mallorca, 283 - Planta 0
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  De dilluns a dijous de 9 a 18 h / Divendres de 9 a 15 h - Horari d’agost: de dilluns a divendres de 9 a 15 h. T. 93 601 12 12 - EXT. 5324 F. 93 487 65 03 E. sac@icab.cat


  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Departament de Transformació Digital
  Mallorca, 283
  0837 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 496 18 80 - EXT. 5705 T. 93 601 12 12 E. mamontoya@icab.cat