Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

L'ICAB es mostra contrari a la cadena perpetua

02/03/2009
La Constitució espanyola estableix que la funció de les penes és reeducar i reinserir al reu. L’ICAB considera que no es pot legislar cada cop que es produeix un succés i per tant no aposta per l’enduriment, un cop més del Codi Penal, si no per la prevenció i la dedicació de més recursos socials per evitar possibles conductes delictives sovint motivades per un entorn social desafavorit.
L'ICAB es mostra contrari a la cadena perpetua

El Col•legi d’Advocats de Barcelona es mostra contrari a la cadena perpetua i a la possibilitat que s’inclogui aquesta pena en el Codi Penal, ja que la Constitució espanyola estableix que les penes tenen com a funció reeducar i reinserir a la persona condemnada.

Davant l’argument que en d’altres països de la Unió Europea, com Alemanya, França, Holanda i el Regne Unit existeix “la cadena perpetua”, s’ha de tenir en compte que es tracta de penes que en els països anteriorment citats es revisen, i difícilment s’arriba al compliment reals de les penes, mentre que a l’Estat Espanyol acaben sent de més durada.

L’ICAB també considera que no es pot modificar i endurir altre cop el Codi Penal arran d’un succés concret, ja sigui derivat del terrorisme, assassinats, violacions, o d’altres casos dels quals la societat en té constància pels mitjans de comunicació i que ens deixen consternats.

Així doncs, aquesta corporació entén que l’objectiu ha de ser la prevenció des d’una vessant multidisciplinar, és a dir, s’ha treballar i destinar més esforços i recursos socials per garantir les mateixes oportunitats en educació i formació i poder fomentar, d’aquesta manera, una cultura de valors que permetin conscienciar la societat i evitar, en la mesura del possible, conductes delictives sovint motivades per un entorn social desafavorit.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat