Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 41/2015, de 5 d'octubre, de modificació de la Llei d’Enjudiciament Criminal per a l’agilització de la justícia penal i l’enfortiment de les garanties processals (BOE del 6 d’octubre de 2015)

01/08/2016
Entrada en vigor: 06/12/2015. Modifica la LECrim i la Llei Hipotecària. Incorpora al Dret espanyol la Directiva 2014/42/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 3 d’abril de 2014, sobre l’embargament i el decomís dels instruments i del producte del delicte a la Unió Europea.

S’aplicarà als procediments penals incoats després de la seva entrada en vigor. La nova regulació de la revisió de sentències fermes (art. 954) s’aplicarà també a les sentències que adquireixin fermesa després de la seva entrada en vigor. La previsió sobre revisió s’aplicarà a les sentències del Tribunal Europeu de Drets Humans que adquireixin fermesa després de la seva entrada en vigor.

Les previsions sobre el termini màxim d’instrucció (art. 324) s’aplicaran als procediments que es trobin en tràmit a l’entrada en vigor de la Llei. En aquest cas, es considerarà el dia d’entrada en vigor com a dia inicial del còmput dels terminis màxims d’instrucció que es fixen a la llei.

Les diligències d’instrucció s’han de practicar en un termini màxim de 6 mesos des de la interlocutòria d’incoació del sumari o les diligències prèvies, llevat que es declari complexa la instrucció, en quin cas el termini pot arribar a 18 mesos, prorrogable per un termini que com a màxim tingui igual durada.

S’incorpora la regulació del Procés per acceptació de Decret dictat pel Fiscal, que té per objecte una acció penal exercitada per a la imposició d’una pena de multa o treballs en benefici de la comunitat y, si s’escau, de privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors. També s’incorpora la regulació de la Intervenció de tercers afectats pel decomís i del procediment de decomís autònom.

Es modifica la regulació del recurs de cassació i de la revisió de sentències fermes

Es crea l’Oficina de Recuperació i Gestió d’Actius, per tal de localitzar, recuperar, conservar, administrar i realitzar els efectes procedents d’activitats delictives.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302