Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Intervenció del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona en la normativa aprovada 2015

08/02/2016
L’objectiu de la Comissió de Normativa de l'ICAB és participar en l’elaboració de les diferents iniciatives legislatives i governamentals, estatals i autonòmiques, per tal d’incorporar propostes de la professió que, d’altra banda, permetin una millor defensa dels drets dels ciutadans.
Intervenció del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona en la normativa aprovada 2015

NORMES LEGALS DE LES CORTS GENERALS: La majoria absoluta a les Corts Generals ha comportat que s’hagin aprovat 12 Reials Decrets-Llei, durant el període parlamentari de l’any 2015, que difícilment permeten incorporar modificacions si no és -una vegada convalidats- perquè es tramitin com a projectes de llei. Durant aquest mateix període de 2015 s’han aprovat 16 Lleis Orgàniques i 48 Lleis. Del total d’esmenes plantejades per l’ICAB s’han acceptat l’11,45%.

NORMES LEGALS DEL PARLAMENT DE CATALUNYA: La manca d’una majoria absoluta en el Parlament ha possibilitat que, com a regla general, en la majoria de projectes de llei en què s’han fet esmenes, aquestes han estat admeses. A més, les incorporacions s’han anat incrementant a mesura que avançava la legislatura. Durant aquest període s’han aprovat 2 Decret-Llei i 25 Lleis. Del total d’esmenes plantejades per l’ICAB s’han acceptat el 38,29%.

Consulteu el PDF adjunt (a peu de pàgina).

Documents