Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei Orgànica 15/2015, de 16 d’octubre, de reforma de la Llei Orgànica 2/1979, de 3 d’octubre, del Tribunal Constitucional, per a l’execució de les resolucions del Tribunal Constitucional com a garantia de l’Estat de Dret (BOE del 17/10/2015)

09/11/2015
Entrada en vigor: 17/10/2015. Modifica La Llei orgànica 2/1979, de 3 d’octubre, del Tribunal Constitucional, tot introduint elements que atorguen al Tribunal Constitucional funcions jurisdiccionals d’execució (per tal de fer executar el que hagi resolt). Aquest Tribunal les podrà exercir per si mateix o a través de qualsevol altre poder públic (amb aplicació subsidiària del que preveu la Llei de la Jurisdicció contenciós-administrativa).

La llei determina un règim jurídic específic per al cas d’incompliment de les resolucions del Tribunal Constitucional (que inclou multes coercitives, suspensió d’autoritats o empleats públics) i d’execució substitutòria per part del propi Govern

El TC també podrà acordar mesures d’execució inaudita parte en casos d’especial transcendència constitucional en l’incompliment.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302