Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 15/2015, del 21 de juliol, de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (DOGC del 23 de juliol de 2015)

14/12/2015
Entrada en vigor: 24/07/2015. Deroga els capítols II i III del títol VII de la Llei 1/2003, del 19 de febrer, d’Universitats de Catalunya. La llei defineix l’Agència com a entitat de dret públic sotmesa a dret privat que actua amb objectivitat i independència, i estableix els seus objectius i funcions, i els principis d’actuació i els valors que ha de seguir d’acord amb els estàndards i les directrius internacionals d’assegurament de la qualitat.

Amplia les seves funcions i les adapta a les que compleixen les agències d’assegurament extern de la qualitat internacionalment actives.

També regula els òrgans de govern: president, un consell de govern i director, i crea, en el Consell de Govern, una comissió permanent. També s’hi incorpora un òrgan consultiu: la Comissió Assessora.

Per alta banda, regula l’avaluació, l’acreditació i la certificació. L’Agència compleix les seves funcions mitjançant la Comissió d’Avaluació de la Recerca, amb relació al personal docent i investigador contractat d'acord amb la Llei d’Universitats de Catalunya, i les altres comissions que creï el Consell de Govern.

El Consell de Govern podrà crear comissions, permanents o temporals, per a l’acompliment de les finalitats de l’Agència i per dur a terme encàrrecs concrets, d’acord amb les prioritats del sistema universitari de Catalunya. En tot cas, les comissions avaluadores han d’actuar en el seu àmbit respectiu amb garantia d’independència tècnica i professionalitat. A més, es crea una comissió d’apel·lacions com a garantia de seguretat jurídica i objectivitat dels actes que dicten la Comissió d’Avaluació de la Recerca i les altres comissions creades pel Consell de Govern de l’Agència.

També es preveu el règim jurídic, recursos humans, recursos econòmics, l'avaluació i les relacions externes de l’Agència, el pressupost, la comptabilitat i el control financer, en tant que l’Agència és una entitat integrada en el sector públic de la Generalitat. Així mateix, preveu que l’Agència sotmeti la seva activitat a avaluacions periòdiques de caràcter internacional.

S’ha d’assenyalar que fins al 24/03/2016, les sol·licituds de l’avaluació a la qual fa referència l’article 13 (avaluació de professors lectors) s’han d’avaluar d’acord amb les condicions anteriors a aquesta llei.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302