Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Decret Llei 2/2015, de 28 de juliol, pel qual es modifica parcialment el Text refós de la Llei de l'Institut Català de Finances (DOGC del 30/07/2015)

23/11/2015
Entrada en vigor: 30/07/2015. Deroga diverses disposicions del Text Refós de la Llei de l’Institut Català de Finances, aprovat pel Decret Legislatiu 4/2002, de 24 de desembre.

La norma pretén aconseguir la definitiva configuració de l’Institut com a entitat financera i a tal efecte es modifica la regulació d’aspectes com els que es refereixen al seu objecte, concretant-lo en tot allò vinculat als negocis de banca i establint, en conseqüència, la seva submissió a la normativa aplicable en matèria d’ajuts d’Estat.

També es perfecciona el règim jurídic de les seves operacions de finançament a tercers i la participació de l’Institut en altres entitats. A més, per tal d’adequar-se a la normativa del Sistema Europeu de Comptes es delimita que l’Institut se sotmeti en aspectes tan importants com la governança, relacions amb el sector públic, règim pressupostari i règim d’incompatibilitats dels seus membres, a la normativa pròpia de les entitats de crèdit. Cal destacar que -en l’àmbit de la composició de l’òrgan de govern- es garanteix la majoria d’independents.

Per últim es preveu l’existència dels òrgans propis de les entitats de crèdit, tot adaptant el règim d’incompatibilitats, així com el règim econòmic i pressupostari de forma que es garanteixi la independència de l’Institut front l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302