Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei Orgànica 12/2015, de 22 de setembre, de modificació de la Llei Orgànica 2/1979, de 3 d’octubre, del Tribunal Constitucional, per a l’establiment del recurs previ d’inconstitucionalitat per als Projectes de Llei Orgànica d’Estatut d’Autonomia o de la seva modificació (BOE del 23 de setembre de 2015)

25/01/2016
Entrada en vigor: 24/09/2015. La Llei Orgànica restableix el recurs previ d’inconstitucionalitat només per als projectes de Llei orgànica consistents en Estatuts d’Autonomia i llurs propostes de reforma. El recurs afectaria el text definitiu del projecte d’Estatut o de la proposta de reforma una vegada hagués estat tramitat en el Congrés i el Senat i en coneixeria del recurs el Ple del Tribunal Constitucional.

El termini d’interposició d’aquest recurs resta establert en 3 dies. La interposició suspendria automàticament la tramitació del projecte i el recurs s’hauria de resoldre en el termini improrrogable de 6 mesos.

Si la sentència és estimatòria, comportaria com a conseqüència la impossibilitat de continuar el procediment mentre el projecte d’Estatut d’Autonomia o de la seva reforma no hagués estat modificat o suprimit per les Corts Generals.