Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei Orgànica 16/2015, de 27 de octubre, sobre privilegis i immunitats dels Estats estrangers, les Organitzacions Internacionals amb seu o oficina a Espanya i les conferències i reunions internacionals celebrades a Espanya (BOE del 28 d’octubre de 2015)

30/11/2015
Entrada en vigor: 17/11/2015. Modifica l’art. 21.2 de la Llei Orgànica 6/1985, d’1 de juliol, del Poder Judicial i la circumstància 1a de l’apartat 2 de l’art. 36 de la Llei 1/2000, de 7 de gener, d’Enjudiciament Civil. Preveu que, en cas de concurrència normativa amb disposicions d’un Tractat internacional en què Espanya en sigui part, serà d’aplicació preferent el tractat internacional.

Regula les immunitats jurisdiccionals davant dels òrgans jurisdiccionals espanyols dels Estats Estrangers i els seus béns, establint els privilegis i immunitats del Cap d’Estat, de Govern i del Ministre d’Afers Exteriors de l’Estat estranger.

També preveu la immunitat dels vaixells de guerra i els vaixells i aeronaus d’Estat, així com l’estatut de les forces armades visitants, els privilegis i immunitats de les organitzacions internacionals amb seu o oficina a Espanya i els seus béns, i els privilegis i immunitats aplicables a les conferències i reunions internacionals celebrades a Espanya.

Preveu els supòsits de consentiment exprés i tàcit de l’Estat estranger a l’exercici de la jurisdicció per part dels òrgans jurisdiccionals espanyols i les excepcions a la immunitat de jurisdicció de l’estat estranger

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302