Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Mediació / CEMICAB

El Centre de Mediació del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (CEMICAB) ha tramitat prop de 1.000 mediacions al 2015

15/01/2016
El Centre de Mediació de l’ICAB (CEMICAB) ha tramitat al 2015 prop de 1.000 mediacions. Aquesta és una de les dades que s’han donat a conèixer en el marc de la jornada sobre experiències de mediació amb advocats, jutges i mediadors, una de les activitats que aquesta Corporació ha organitzat per commemorar el ‘Dia europeu de la Mediació’, que se celebrarà el 21 de gener.
El Centre de Mediació del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (CEMICAB) ha tramitat prop de 1.000 mediacions al 2015

En el marc d’aquesta jornada s'ha dut a terme una roda de premsa amb el degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, la vicedegana del Col·legi, Rosa Ma. Barberà, la diputada responsable del CEMICAB, Mercè Claramunt, i el mediador i responsable del màster de mediació de l’ICAB, Antoni Vidal.

L’objectiu de la mateixa ha estat fer una valoració de la situació de la mediació a Barcelona d’acord amb les dades i l’experiència del Centre de Mediació de l’ICAB, que es va crear el 2011 amb l’objectiu de promoure el coneixement i els avantatges de la mediació entre l’advocacia.

Així, al llarg del 2015 es van tramitar 931 mediacions. D’aquestes, 815 van ser públiques, és a dir, tenien el benefici de la justícia gratuïta –per part d’una o de les dues parts en conflicte- mentre que les 116 restants eren privades, ja que van ser sol·licitades per persones que no tenien reconegut el benefici de la justícia gratuïta.  

De les 815 mediacions públiques demanades, 681 mediacions van ser sobre aspectes familiars (guarda de fills, pensió d’aliments, ús del domicili familiar...) i 134 sobre diferents matèries de l’àmbit civil.  Això suposa que els conflictes en l’àmbit familiar van ser el  84 % de les mediacions sol·licitades.

De les 116 mediacions privades, 51 mediacions han estat sobre aspectes familiars, 16 en matèria de consum i relacions comercials, 15 en matèria d’arrendaments, 33 en conflictes de caire civil i la resta repartides entre conflictes entre veïns, assumptes de trànsit i mercantils.

A més, l’ICAB compta amb un col·lectiu de 248 advocats mediadors, 48 més que en el període 2011-2014, fet que mostra que la mediació és una sortida professional que guanya terreny entre l’advocacia i una via molt important a tenir en compte alhora de resoldre conflictes.

El Centre de Mediació del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona promou la mediació en l’àmbit civil, mercantil, familiar, però també en temes de consum, medi ambient, educació. El CEMICAB -que està situat al carrer Roger de Llúria, 113 baixos- col·labora des dels seus inicis  amb diferents entitats i institucions, que treballen per la implantació i la consolidació de la mediació.

Contactes