Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Formació / Biblioteca › Sant Raimon de Penyafort 2016

Simpòsium internacional sobre la formació de l'advocacia i el marc de qualificacions professionals (18 i 19 de febrer de 2016)

29/01/2016
El proper dia 18 de febrer comença al Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) el Simpòsium Internacional sobre 'La Formació de l’Advocacia i el marc de qualificacions professionals i la Directiva de lliure establiment'.
Simpòsium internacional sobre la formació de l'advocacia i el marc de qualificacions professionals (18 i 19 de febrer de 2016)

Notícies relacionades

El primer tema de debat escollit per donar inici al programa ha estat el model en l’espai europeu d’Educació Superior: el model 3 anys+2 respecte al model 4 anys +1, que és l’aplicable a les nostres universitats.

D’on partim? Es compleix l’objectiu fixat al Pla Bolònia? En el moment de la implantació del Pla Bolònia, la majoria de les Universitats europees va optar pel model 3+2, mentre que en el nostre territori s’aplica el 4+1, també anomenat sistema de graus. A la pràctica, això dificulta una convalidació real de títols dins l’espai d’educació europeu, de manera que també es complica la mobilitat real d’estudiants (la majoria sota el marc del programa Erasmus+) i la vocació europeista amb la que va dissenyar-se el Pla Bolònia.

Per què? Els alumnes que volen optar per programes d’intercanvi, es troben amb itineraris curriculars no equivalents, amb nivells d’exigència pel que fa a les competències lingüístiques sensiblement diferents (un advanced pels del nostre tercer any respecte a un proficiency pels de tercer any d’altres països europeus).

Ara es planteja pel Govern espanyol que el nostre model passi a ser com el de la resta d’Europa: el model 3+2. Hi ha defensors i hi ha detractors. El 2017 es podrà optar pel canvi de model.

Els dies 18 i 19 de febrer, debatrem d’aquesta matèria en companyia dels experts que ens acompanyaran a la 8a planta de la seu col·legial (c/ Mallorca, 283).

Us mantindrem informats a través de les xarxes socials i la nostra pàgina web www.icab.cat

INFORMACIÓ

Departament Internacional: 93 601 12 12  | Ext. 5026 / 5027 | internacional@icab.cat
http://www.santraimon.cat

INSCRIPCIONS

Gratuïtes. Reserves aquí

ETIQUETA

#SymposiumICAB

Documents